Nieuw initiatief: de Burn-Out BrandweerNieuw initiatief: de Burn-Out Brandweer
Back Back Nieuws

Nieuw initiatief: de Burn-Out Brandweer

18 mei 2023

De Burn-Out Brandweer is een ludiek, laagdrempelig en ontspannen initiatief om mensen bewuster te maken van deze ziekte. De hiervoor speciaal aangeschafte historische brandweerauto gaat dit voorjaar starten met een voorlichtingstour langs scholen, braderieën, festivals en bij (bedrijven)terreinen. Doel is vooral mensen na te laten nadenken over hun eigen levensstijl/balans en vormen van ontspanning. De auto is dan ook ruimschoots voorzien van sport- en spel attributen, relaxfauteuils, stoelmassage, schilder attributen, muziek voor ontspanning en boeken. Ook aanwezig zijn voorlichtingsmaterialen die door de crew, bestaande uit professionele burn-out coaches, zal worden uitgedeeld en toegelicht.

Positieve benadering

Speciaal voor bedrijven & organisaties zijn er workshops stresspreventie & coachend leiderschap en is er een laagdrempelig teambuilding bedacht waar medewerkers op een speelse en creatieve manier, via een talentengame, bewuster na gaan denken over het indelen van tijd, het stellen van de juiste doelen, balans zoeken en communicatie over grenzen stellen en stress ervaren. De nadruk ligt op het positieve. Het nuttige wordt daarbij afgewisseld met het aangename. Er zijn try-out workshops, meditatie, yoga, thai chi of wildplukken zodat deelnemers kunnen proeven aan manieren om zelf aan de drukte te ontsnappen. Leidinggevenden wordt geleerd te signaleren, te relativeren en coachend aan te sturen.

Serieus initiatief

De Burn-Out Brandweer is een initiatief van ‘brandweercommandant’ Robbert Minderhoud, die in het dagelijks leven professioneel coach is. Het is zijn doel om mensen meer inzicht te geven in hun eigen gedragspatronen en eventueel te helpen via inzichtgevende gesprekken en evenementen. ‘Hoe ludiek ook, het initiatief is echt bloedserieus. Ik maak mij al lange tijd zorgen over de hoge werkdruk, het altijd aan staan en de alsmaar oprukkende technologie in onze levens. Het normale menselijke contact dreigt te verdwijnen; we worden geregeerd door algoritmes met eenzaamheid en angsten tot gevolg. Mijn doel is om mensen hun eigen vuur weer aan te laten steken zodat ze in hun eigen licht komen te staan.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!