Back Back Nieuws

Nieuw factsheet brengt bezoek aan Rotterdam in kaart

29 juni 2011
In het kader van het programma Bruisende Binnenstad presenteren de gemeente Rotterdam, de Ondernemersfederatie Rotterdam City en Rotterdam Marketing gezamenlijk de nieuwe factsheet ‘Bezoek aan Rotterdam’. De factsheet bevat ondermeer informatie over het aantal dagbezoeken, zakelijke bijeenkomsten, hotelgasten- en overnachtingen, bezoekredenen, bestedingen van het winkelend publiek en het profiel van de gemiddelde ‘funshopper’.

 

Bestedingen per bezoeker

Een opvallend mooi resultaat is dat het aantal dagbezoeken aan Rotterdam in het jaar 2010 is gestegen naar een recordaantal van bijna 17,5 miljoen. CBS-cijfers laten daarnaast zien dat ook de grens van 1 miljoen hotelovernachtingen, na het topjaar 2007, weer is gepasseerd en de bestedingen per bezoeker aanzienlijk zijn toegenomen.

 

Festivalstad van de wereld

Rotterdam heeft in 2010 mooie successen geboekt, ondermeer als gaststad van Le Grand Départ van de Tour de France. Ook werd de stad geregeld genomineerd door internationaal befaamde magazines, waaronder door Wallpaper* Magazine als ‘best city’ en door reisgids Lonely Planet als veelbelovende ‘comeback city’. Daarnaast werd Rotterdam uitgeroepen tot festivalstad van de wereld in de categorie middelgrote steden. De stad zet zich hiermee nationaal en internationaal steeds sterker op de kaart en biedt hiermee een sterke stimulans voor het aantal bezoeken aan Rotterdam.

 

Trouw publiek

‘Rotterdam is een stad waar veel mogelijk is. Of je nu komt voor de festivals,musea, haven, attracties, of architectuur, er is voor elk wat wils. Dit maakt deze stad zo aantrekkelijk voor veel doelgroepen. Je ziet dit terug in de forse groei van het aantal dagbezoeken, maar ook in de hoge bezoekfrequentie (3,3) die erop duidt dat de stad een trouw publiek heeft dat graag nog eens terug komt’, aldus Ton Wesselink, directeur Rotterdam Marketing.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!