Nieuw concept: Theatrale lezingen met 'fictieve' sprekersNieuw concept: Theatrale lezingen met 'fictieve' sprekers
Back Back Nieuws

Nieuw concept: Theatrale lezingen met 'fictieve' sprekers

09 juni 2023

deSpreker.nl is onlangs een exclusieve samenwerking aangegaan met Stichting Nieuwe Helden. Samen zetten zij een uniek concept op de kaart in de sprekersbranche: theatrale lezingen verzorgd door ‘fictieve’ experts.

Het ontstaan van fictieve sprekers

Stichting Nieuwe Helden en een team van muzikanten, filmmakers, schrijvers en onderzoekers onderzochten onze zeer nabije toekomst. Ze spraken AI-experts en data-analisten, toekomstdenkers, filosofen, historici en uitvinders.

De inzichten hebben ze gebundeld tot vier interactieve lezingen die worden verteld door professionele storytellers. Zij kruipen in de huid van een fictief expert en delen wat er kan en komt, nu en de komende vijf jaar. Doordat deze experts worden ‘gespeeld’ door acteurs kunnen ze meer zeggen én laten voelen dan waar vele onderzoekers en experts in staat toe zijn met hun eigen verhaal. Het resultaat: een verhaal met impact.

Personages

deSpreker.nl en Stichting Nieuwe Helden hebben een sprekersprofiel voor vier fictieve personages gecreëerd:

Robin Sharp over Geluk

HR-expert Robin Sharp brengt een praktisch-ethische dialoog op gang over de toekomst van werk en de soms verregaande technologische interventies die werknemers in het verschiet liggen. People First-Advisor Robin deelt in haar ezing hoe je de mens werkelijk centraal zet, verzuim naar beneden krijgt en hoe je zinvol werk creëert. Wees klaar voor een wervelwind aan ideeën.

Chris Everlast over Eeuwig leven

Als oprichter van het fictieve bedrijf Memento weet Chris alles over het (bij leven) laten inscannen van mensen, om diezelfde mensen na hun dood door middel van AI te laten voortleven.

Makhlouf Aït Mimoun over Diversiteit, Duurzaamheid en Bias

Makhlouf is de CEO van Tirinitec, een startup die met bacteriën de verwoestijning tegenhoudt in het zuiden van Marokko. Hij spreekt en dicht over hoe hij uit een westerse wetenschappelijke wereld komt en heeft moeten leren andere culturen en kennis toe te laten om echt iets voor elkaar te krijgen.

Yoop Meesters over Geld en Waarde

Yoop is Hoofd Innovatie van een grote verzekeraar en is de ontwikkelaar van een programma dat jou financieel beloont voor het vertonen van gezond gedrag. Yoop faciliteert een dialoog over het sturen van gedrag, eenzaamheid en de rol van verzekeraars.

Meer weten over dit concept? Lees hier meer.

 

Foto: Anne Harbers

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!