Nieuw blockchain initiatief StartupbootcampNieuw blockchain initiatief Startupbootcamp
Back Back Nieuws

Nieuw blockchain initiatief Startupbootcamp

17 juli 2018

In de laatste maanden heeft Startupbootcamp, een van de toonaangevende wereldwijde accelerator programma’s, in stilte gewerkt aan een blockchain programma. De eerste versie die als een ‘MVP’ zal worden opgezet, wordt uitgevoerd op het hoofdkantoor in Amsterdam. Dit nieuwe initiatief sluit aan op de wereldwijde missie van Startupbootcamp om Tech Start Ups & Scale Ups met nieuwe disruptieve technologieën te ondersteunen. 

Blockchainprogramma

Een deel van het programma is gericht op het inzetten van blockchain financieringsmodellen zoals Initial Coin Offerings (ICO), gebaseerd op een Security of een Utility Token. Tijdens het eerste programma zullen 4 Nederlandse Tech bedrijven deelnemen. 

De snelle veranderingen in de blockchain-sector zijn bijna niet meer te overzien. Steeds meer partijen zijn actief. Het vinden van de juiste weg binnen dit doolhof vraagt om een kwalitatieve strategie en ondersteuning door kennis en internationale netwerken. Samen met internationale experts zal Startupbootcamp de bedrijven helpen om hun strategie uit te voeren middels haar uitgebreide netwerk van zakelijke klanten en marketing kanalen 

Startupbootcamp

Al sinds 2010 helpt Startupbootcamp startups & scale-ups om hun bedrijf te laten groeien. Met meer dan 650 jonge bedrijven in hun portefeuille wordt de organisatie binnen de programma’s ondersteund door een netwerk van experts, mentoren en partners waaronder Amazon, Cisco en PwC en meer dan 100+ wereldwijde bedrijven. 

Startupbootcamp was eerder al betrokken bij de financiering van WePower’s grootste ICO in de Energy Space, (een alumnus van Startupbootcamp Energy Australia) en ondersteunt zij de Token Sale voor SafeGuard, een Nederlandse startup die deelneemt aan het op dit moment draaiende Startupbootcamp Smart City & IoT-programma Amsterdam. Dit nieuwe Blockchain-programma is bedoeld om voort te bouwen op behaalde successen van de eerste projecten. Marc Wesselink, managing partner bij Startupbootcamp, serial entrepreneur en leider van het nieuwe ICO-programma, licht toe: 

"Voor Startupbootcamp is het belangrijk om te blijven innoveren en experimenteren met nieuwe bedrijfsmodellen en oplossingen. Vanuit de overtuiging dat Security Tokens de toekomst zijn voor de financiering van startups, scale-ups en grown-ups zijn wij nu bezig met de eerste validatie van een Blockchain programma. Het wordt via de blockchain makkelijker om op wereldwijde schaal te investeren in startups, maar middels een zgn ‘Smart Contract’ kan ook bepaald worden wanneer de investering wordt vrijgegeven. Het feit dat er direct liquiditeit voor de aandeelhouders gecreëerd kan worden, zullen tevens problemen oplossen van zowel oprichters als investeerders. Wij merken echter dat er nog veel onduidelijkheden zijn omtrent de regelgeving, maar geloven in de potentie van deze vorm van financiering. Ons aanvullende doel is om met dit programma een nieuwe standaard te creëren. We willen hiermee vooroordelen wegnemen en ervoor zorgen dat er in de toekomst meer zekerheid en duurzaamheid is ingebouwd in dit type financiering, voor zowel de investeerders als oprichters." 

Patrick de Zeeuw, co-founder van Startupbootcamp Global legt uit: “Sinds de start van Startupbootcamp hebben wij als doel om startups te accelereren door ze tijd te besparen en hen behoeden voor de fouten die wij zelf als ondernemers hebben gemaakt. Alle zaken worden onder de loep genomen zoals conflicten tussen de oprichters, geen product-markt fit, internationale uitbreiding en ophalen van kapitaal. Vooral het laatste is nog steeds een grote uitdaging voor veel bedrijven. Als een nieuwe technologie dit kan verbeteren en wij onze klanten beter kunnen helpen (in dit geval onze start ups en scale ups), dan zijn wij verplicht aan hen om dit te testen en om te kijken of deze technologie hen kan helpen. Dit programma is gericht op hoe wij onze klanten beter kunnen dienen om de dagelijkse problemen op te lossen.” 

Deelnemende Nederlandse platforms

Ontmoet de Nederlandse teams die deelnemen aan het Startupbootcamp Blockchain programma: Veiligebuurt.nl – Hun platform creëert gemoedsrust en een veiliger gevoel door makkelijker buren, politie en alarmsystemen aan elkaar te koppelen. Zij bieden inbraakpreventie voorlichting, stimuleren waakzaamheid en reduceren inbraken. Dit geeft hen een unieke positie in de verzekeringsketen. 

Eyevestor.com - Eyevestor is klaar om wereldwijd aandelen liquiditeit te geven. Een toegankelijk en eenvoudig platform voor ondernemers, aandeelhouders en investeerders. Ondernemers stellen hun eigen beurs voorwaarden en blijven controle houden. Het is de complete stakeholder management oplossing voor het MKB 

Smilo.io - Combineert in de kern de publieke en private functies van de blockchain. Ze bieden opties voor openbare en privé-transacties en bieden ook openbare en particuliere slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties. 

Voltogo.nl – Voltogo biedt de perfecte batterij voor boten en een ultrasnel laadnetwerk in restaurants aan het water, waardoor je volledig bent opgeladen voordat je bij de bar en terug gelopen bent. 

The launch of the program also recognizes the importance of connecting the startups and Blockchain community by introducing new tech solutions. 

 

De vier bedrijven zijn afgelopen week van start gegaan in het twaalf weken durende acceleratie programma opgebouwd uit o.a. mentor-sessies. De bedrijven creëren allemaal innovatieve oplossingen, maar zijn uniek door het feit dat ze niet allemaal volledig gebaseerd zijn op blockchain-technologie. 

Met de lancering van het programma wordt het belang van het verbinden van de startup- en blockchain-community benadrukt door de introductie van deze nieuwe technische oplossingen. 

Programma Netwerk Partners:

FirstCoin - Full-service investeringsbank voor Initial Token & Coin Offerings, onderdeel van Galaxy Digital LP.

Project2030 - Een groep blockchain-experts die zich richt op het decentraliseren van de economie.

CareerChain - Op koers om een revolutie te ontketenen in de $200 miljard banenmarkt. Dit bedrijf is mede opgericht door Startupbootcamp-alumni Ray Gibson en Andrew Evans.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!