Back Back Nieuws

NHTV en Efteling versterken samenwerking

20 oktober 2010
De Efteling en NHTV Academy for Leisure versterken hun samenwerking met twee Bijzonder Lectoraten. Bart de Boer (Voorzitter van de Directie van de Efteling) gaat zich als Lector Business Development in Leisure toeleggen op het versterken van de relatie tussen de vrijetijdsindustrie en andere partijen. Daarbij richt hij zich voornamelijk op de ontwikkeling van de regio Midden-Brabant. Olaf Vugts (Directeur Imagineering) zet zich als Lector Storytelling & Imagineering in voor de ontwikkeling van deze vakgebieden. Tevens is hij de drijvende kracht achter de Efteling Academy, een talentontwikkelingsprogramma op het gebied van imagineering van de Efteling en NHTV.

Samenwerking

De Efteling en NHTV startten hun samenwerking in september 2009 met de Efteling Academy. Jaarlijks volgen acht vierdejaars studenten imagineering een intensief programma onder leiding van Olaf Vugts en Moniek Hover (Lector Storytelling & Experience bij NHTV). De studenten richten zich op projecten op het gebied van belevenissen en merken. Ook verzorgen experts uit binnen- en buitenland workshops op het gebied van beleving, storytelling, onderzoek en creatieve project- en procesontwikkeling.

"Het unieke van de Efteling Academy is dat zowel studenten als professionals van de Efteling aan het programma deelnemen. Studenten krijgen hierdoor de kans om van én samen met deze professionals te leren", aldus Moniek Hover. Naast haar werkzaamheden binnen de Efteling Academy bestudeert zij in het kader van haar promotieonderzoek de ontwikkeling van sprookjes door de Efteling, als uniek voorbeeld van hoe storytelling en beleving tot stand komen.

Daarnaast doen studenten van de academische Bachelor Leisure Sciences NHTV en de academische Master Leisure Sciences van de Universiteit van Tilburg in opdracht van de Efteling onderzoek naar storytelling en beleving.

Storytelling, werkplaats binnen CELTOR

De kennis op het gebied van Storytelling wordt via de (academische) werkplaats Storytelling verder ontwikkeld binnen het Center for Leisure & Tourism Research (CeLToR). In dit kenniscentrum werken NHTV (Academy for Leisure, Academy for Tourism), Universiteit van Tilburg (Departement Vrijetijdwetenschappen) en Wageningen Universiteit samen aan duurzame en innovatieve ontwikkelingen in en door vrije tijd en toerisme.

"De activiteiten die hieruit voortvloeien, zullen zichtbaar worden in Midden-Brabant. Met het veelzijdige aanbod op het gebied van vrijetijdsbesteding is dit dé leisureregio van Nederland", aldus Hover. "Als partners streven we daarbij ook naar een Leisure Academy Brabant, waarin naast NHTV en de Brabantse vrijetijdsindustrie -met de Efteling als spil- ook de Universiteit van Tilburg een belangrijke rol zal spelen".

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!