Back Back Nieuws

NHTV-docent Food & Beverage Professional of the Year 2016

02 februari 2016
Eric Andersen is gekozen tot Food & Beverage Professional of the Year. Tijdens het jaargala van de Association of Food & Beverage Management (AF&BM), dat plaatsvond bij Pullman Eindhoven Cocagne, werd de winnaar van 2016 bekendgemaakt. Eric Andersen ontving de F&B-trofee en mag zich een jaar lang het gezicht van F&B Nederland noemen.

Nominaties konden vanaf 1 november 2015 aangedragen worden waaruit 6 kandidaten werden geselecteerd. In december en januari kon er op de kandidaten gestemd worden via de website van Hospitality Management. De drie heren met de meerderheid van stemmen van hun achterban werden door René Giel, voorzitter van de AF&BM, tijdens de HORECAVA op 13 januari 2016 uitgroepen tot dé finalisten van 2016. Na de stemronde mochten zij zich op 22 januari bij Mama Kelly te Den Haag presenteren voor de vakjury die bestond uit juryvoorzitter Rein Rambaldo (Mama Kelly), Maarten Wessels (Wessels Trainingen/Entrée Magazine), Paul Sprakel (Hospitality Management) en Bobby van Galen (winnaar ’15 en eigenaar van tramrestaurant Hoftrammm).

Juryrapport 
‘Eric Andersen was mede genomineerd voor F&B Professional of the Year, omdat hij in zijn functie als lecturer ‘zijn’ studenten van NHTV een kijkje gunt in de trends en ontwikkelingen op de werkvloer. Niet alleen het feit dat hij deze nieuwe generatie op het gebied van Food & Beverage verbindt met de praktijk was reden om Eric te nomineren. Eric heeft in zijn carrière voorafgaand aan NHTV jarenlang zijn F&B-sporen verdiend bij de Holland-Amerika Lijn en bij (toen nog) Dorint Eindhoven Cocagne. De jury prees zijn passie, die hij goed op leerlingen weet over te brengen. Ook de praktijkervaring die hij deelt met studenten woog mee bij de beslissing.’

NHTV-onderonsje
De drie finalisten hebben allen een directe link met NHTV Breda. Naast Eric, stonden Bram Brekelmans (Gustafson, Amsterdam) en Tim Schimmel (Grand Hotel de Draak, Bergen op Zoom) in de finale. Bram en Tim zijn beiden oud NHTV-studenten Hotel Management en bovendien is één van hen tijdens zijn stage en afstudeerperiode door Eric Andersen begeleid. Bovendien maakt het feit dat Eric ooit zelf in Cocagne Eindhoven werkzaam was het cirkeltje rond.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!