Back Back Nieuws

NHTV Breda eerste World Leisure Centre of Excellence van Europa

08 oktober 2012
De Academy for Leisure van NHTV internationaal hoger onderwijs Breda wordt het eerste World Leisure Centre of Excellence van Europa en het derde van de wereld. Dit heeft het bestuur van de World Leisure Organization tijdens het World Leisure Congress in Rimini (Italië) unaniem besloten.

WLO
De World Leisure Organization (WLO) is een mondiale organisatie op het gebied van vrije tijd en is erkend door de Verenigde Naties. WLO werkt samen met wetenschappers, overheden en ondernemers aan vormen van kennisontwikkeling en onderwijs die bijdragen aan erkenning van het recht op vrije tijd en kwaliteit van leven voor ieder individu op de wereld.

Centre of Excellence programma
WLO werkt met een Centre of Excellence programma. De kern van dit programma draait om erkenning van internationale wetenschappelijke masterprogramma's die uitblinken in de kwaliteit van onderwijs en die door middel van onderzoek een onderscheidende bijdrage leveren aan de mondiale kennisontwikkeling op het gebied van vrije tijd.

Eerste in Europa
Op dit moment zijn er twee Centres of Excellence op het gebied van vrije tijd in de wereld. Dit zijn de universiteiten van Vancouver Island (Canada) en Arizona State (USA). NHTV Breda wordt dus nummer 3 in de wereld en de eerste in Europa. WLO streeft ernaar om binnen een aantal jaar op ieder continent één of twee Centres of Excellence te hebben.

Wetenschappelijke master Leisure Studies
Vanaf september 2013 biedt NHTV de wetenschappelijke master Leisure Studies aan, onder voorbehoud van goedkeuring door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in november 2012. Met deze master voegt NHTV een bijzondere studie toe aan de reeds bestaande opleidingen van de Academy for Leisure van NHTV. Dit zijn de hbo-bachelor Vrijetijdsmanagement met de internationale variant International Leisure Management, de wetenschappelijke bachelor International Leisure Studies en de hbo-master Imagineering.

Op foto ziet u van links naar rechts Yvonne Klerks (docent en coördinator Centre of Excellence), Derek Cadey (voorzitter World Leisure Organization), Arend Hardorff (directeur a.i. van de Academy for Leisure) en Christopher Edgington (secretaris-generaal van de WLO).


 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!