Back Back Nieuws

NHTV benoemt Greg Richards tot Lector Events

26 april 2012
NHTV internationaal hoger onderwijs Breda heeft per 1 april haar kennis- en onderzoekstak verrijkt met Prof. Dr. Greg Richards die de functie van Lector Events gaat vervullen. Greg Richards gaat leidinggeven aan het onderzoeksthema evenementen en de rol hiervan in de samenleving binnen de Academy for Leisure.

 

Internationale onderzoeksprojecten

Greg Richards heeft meer dan 25 jaar ervaring in de toerisme en evenementensector zowel op onderzoeksgebied als in het onderwijs. Hij werkte eerder in Nederland, Groot-Brittannië en Spanje. Hij gaf leiding aan een aantal grote internationale onderzoeksprojecten zoals de ‘Culturele hoofdstad van Europa’ en projecten op het gebied van duurzaam toerisme en toerisme-educatie. Verder analyseerde en werkte hij mee aan de ontwikkeling van het culturele toerisme in steden als Barcelona, Sibiu (Romania), Amman (Jordan) en Macau (China).

 

Onderzoek

Richards deed uitvoerig onderzoek voor European Cities of Culture (ECOC) en zat in de jury voor ECOC, Hongarije 2010. Recentelijk publiceerde hij samen met Robert Palmer het boek ‘Eventful Cities’. Hij is daarnaast coördinator van de ATLAS Events Special Interest Group en CeLToR Events Research Group. Greg Richards is al professor aan de Universiteit van Tilburg.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!