Back Back Nieuws

Netwerk Rotterdam Knowledge Ambassadors blijft uitbreiden

11 november 2015
Het Rotterdamse ambassadeursnetwerk dat bijdraagt aan de promotie van Rotterdam als aantrekkelijke congresbestemming is verder uitgebreid. Rotterdam Partners Convention Bureau heeft drie nieuwe Rotterdam Knowledge Ambassadors benoemd. Dit netwerk bestaat daarmee uit  42 wetenschappers, onderzoekers en experts verbonden aan de regio Rotterdam.

Rotterdam Partners zet zich al jaren in om – in nauwe samenwerking met haar partners – internationale associatiecongressen naar de stad te halen. Daarbij ligt de focus op de economische speerpunten Medisch & Life Sciences, Food, Transport & Logistiek, Maritiem en Cleantech. De Rotterdam Knowledge Ambassadors stellen hun kennis en expertise beschikbaar om Rotterdam Partners daarbij te ondersteunen. Het netwerk is twee jaar geleden door Rotterdam Partners opgericht. Om te worden benoemd tot ambassadeur moet iemand zich actief hebben ingezet om een internationaal congres naar de stad te halen. De ambassadeurs bekleden zo een voorbeeldfunctie voor collega’s die zelf ook een congres willen of zouden kunnen organiseren. Daarnaast fungeert het netwerk als klankbordgroep voor Rotterdam Partners bij vraagstukken met betrekking tot Rotterdam als congresstad.

De nieuwe Ambassadors
De volgende Rotterdam Knowledge Ambassadors  werden afgelopen zaterdagavond benoemd tijdens een bijeenkomst  in De Doelen ICC:
Mw. Dr. Laura Zwaan, Postdoctoral Researcher aan het Erasmus MC      
Prof. René de Koster, Head section Supply Chain Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, Rotterdam School of Management     
Prof. Hans (J.P.T.M.) van Leeuwen, Directeur Onderwijs en Onderzoek Erasmus MC

Congressen van grote waarde
Congressen leveren een belangrijke bijdrage aan het imago van Rotterdam als hoogwaardige kennisstad en aan het zakelijk toerisme. Daarnaast zijn congressen van grote waarde voor de stedelijke economie en de werkgelegenheid van de stad. De zakelijke toerist, en vooral de congresbezoeker, heeft gemiddeld een hoger uitgavepatroon en is daarmee een aantrekkelijke bezoekersgroep voor de stad. Het zakelijk toerisme vormde in de eerste helft van 2015 de grootste groep hotelgasten (56 procent). De afgelopen tijd is van veel nieuwe congressen bekend gemaakt dat ze naar Rotterdam komen:

European Parking Association – september 2016
De 18e editie van het tweejaarlijkse congres van de European Parking Association vindt plaats in De Doelen ICC. Ten tijde van het congres wordt tevens een vakbeurs georganiseerd. Rotterdam zal daarmee twee dagen lang gelden als hét internationale trefpunt voor de Europese parkeerindustrie. De inrichting van de Rotterdamse binnenstad waarbij congreslocatie, hotels en andere faciliteiten zoals restaurants en culturele instellingen allemaal op loopafstand van elkaar zijn gelegen, was voor de organisatie een van de redenen om voor de Maasstad te kiezen.

12th IEA Heat Pump Conference – 15-18 mei 2017
De Heat Pump Conference richt zich op warmtepompen, airconditioning, en  koelinstallaties en – systemen voor  residentiële, commerciële en industriële toepassingen. Het congres vindt plaats in het Postillion Convention Centre WTC Rotterdam en zal naar verwachting zo’n 400 tot 500 deelnemers trekken.

Diagnostic Error in Medicine, 1st European Conference – 30 juni – 1 juli 2016  
Dit Amerikaanse congres van de Society to Improve Diagnosis in Medicine  (SIDM) vindt voor het eerst in Europa plaats en wordt gehouden in het Erasmus MC. Voor deze eerste Europese editie worden zo’n honderd deelnemers verwacht.

NWEA Winddays 2016 – 15-16 juni 2016
Dit congres  over on – en offshore windenergie vindt plaats in het Postillion Convention Centre WTC en zal naar verwachting zo’n 1200 deelnemers trekken.

Wind Turbine Noise Conference 2017 – 2 – 5 mei 2017
Dit zesde congres over Wind Turbine Noise vindt plaats  in De Doelen ICC. Er worden 250 deelnemers verwacht.

9th International Conference on Porous Media – 8 – 11 mei 2017
Deze 9de Internationale Conferentie over Poreuze Media evenals de jaarlijkse vergadering van Interpore, georganiseerd door de TU Delft, zal plaatsvinden in De Doelen ICC. Interpore (International Society for Porous Media) is een wetenschappelijke organisatie die de industrie en de academische wereld bij elkaar brengt rondom het thema van poreuze media. Naar verwachting komen zo’n 500 van 's werelds meest vooraanstaande experts op dit gebied naar Rotterdam.

10th ICN INP/APN Network Conference – 27-29 augustus 2018
Dit congres staat in het teken van verpleegkundig specialisme. Deze 10e  editie in Rotterdam staat in het teken van het thema ‘Advanced Nurse Practitioners: Main characters in futuristic healthcare by collaborative leadership’.  Het congres zal plaatsvinden in De Doelen ICC.

NHL congress / International Symposium on Childhood, Adolescent and Young Adult Non-Hodgkin’s Lymphoma – oktober 2018
Dit medisch congres over nieuwe ontwikkelingen in onderzoek, diagnose en behandeling van de ziekte van Hodgkin duurt vier dagen en zal naar verwachting 250 tot 350 (inter)nationale deelnemers trekken. De congreslocatie wordt volgend jaar gekozen

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!