NEMO voegt workshop toe aan zakelijke mogelijkhedenNEMO voegt workshop toe aan zakelijke mogelijkheden
Back Back Nieuws

NEMO voegt workshop toe aan zakelijke mogelijkheden

17 mei 2017

NEMO Science Museum breidt zijn serviceverlening voor de zakelijke markt uit met de workshop Lichtbaan. Tijdens deze hands-on techniekactiviteit maken deelnemers in kleine groepjes een kettingreactie van licht met behulp van spiegels, prisma’s en lenzen. De workshop is geschikt voor maximaal 100 personen tegelijkertijd, duurt 1 uur en is zeer geschikt ter onderbreking van een officieel dagprogramma. Gecombineerd met een lunch of borrel is de workshop ook in te zetten als teamuitje.

Workshop Lichtbaan

In de workshop Lichtbaan maken deelnemers in kleine groepjes een kettingreactie van licht. Als startpunt schakelen ze een lampje aan. De lichtbundel kan onder andere via spiegels, prisma’s en lenzen gestuurd worden. De bedoeling is dat het licht op een lichtsensor valt, die er voor zorgt dat een volgend lampje aan gaat. In deze workshop draait het om maken en samenwerken. Je gasten worden geprikkeld om zelf te onderzoeken en te proberen. Het is een uitdagende opdracht waarbij vooral plezier in het samen bedenken en maken met diverse materialen centraal staat.

Stop wat science in een evenement

Naast de nieuwe workshop zijn er andere mogelijkheden bij NEMO om jouw evenement aan wetenschap & technologie te verbinden, bijvoorbeeld met een demonstratie of een voorstelling. Zo is er de Kettingreactie, een show rondom energie met bewegende kantoorstoelen, knallende ballonnen en vallende bakstenen. Daarnaast mogen deelnemers voor, tijdens of na een evenement inspiratie opdoen in NEMO Science Museum. Tijdens openingstijden is de entree tot het museum namelijk inbegrepen in de zaalhuur van bijeenkomsten. Buiten openingstijden is het zelfs mogelijk om het gehele evenement tussen de tentoonstellingen te organiseren.

Over NEMO Science Museum

NEMO Science Museum laat een breed publiek op actieve wijze ervaren hoe fascinerend en relevant wetenschap en technologie zijn. NEMO laat zien hoe bijzonder alledaagse dingen zijn en brengen abstracte wetenschap juist op een toegankelijke manier. NEMO moedigt aan om wetenschappelijke fenomenen zelf te ontdekken en prikkelt om verder te onderzoeken. Voor zakelijke bijeenkomsten van 8 tot 2000 personen biedt NEMO diverse multifunctionele zalen, tentoonstellingsverdiepingen en een dakplein met een weids uitzicht over Amsterdam. Het markante gebouw en de mogelijkheid om science in evenementen te laten terugkomen geeft een bijzondere touch aan bijeenkomsten.

 

Foto: DigiDaan

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!