Negenmaandenbeurs terug in februariNegenmaandenbeurs terug in februari
Back Back Nieuws

Negenmaandenbeurs terug in februari

14 december 2022

Van woensdag 15 tot en met zaterdag 18 februari 2023 kunnen aanstaande en kersverse ouders weer op de Negenmaandenbeurs in RAI Amsterdam terecht voor inspiratie, informatie en een heerlijk dagje uit. Met een compleet aanbod van ruim 350 babymerken is Nederlands grootste baby-event weer terug op het vertrouwde timeslot in februari, in ‘nieuwe stijl’. 

Dit jaar werd de Negenmaandenbeurs door de coronaepidemie in mei gehouden. Los van de Huishoudbeurs en met 100% focus op de beoogde doelgroep. Zowel bezoekers als exposanten waren zeer enthousiast over dit concept en de Negenmaandenbeurs ‘nieuwe stijl’ krijgt in 2023 dan ook een vervolg. Als vanouds in februari waarbij de laatste beursdag gelijktijdig met de Huishoudbeurs is. Naar verwachting 30.000 aanstaande en jonge ouders zullen in maar liefst 3 hallen van het RAI-complex de nieuwste producten uitproberen, inspiratie opdoen en zich laten informeren over alles op het gebied van zwangerschap en baby’s. 

Topinnovaties & empowerment van de vrouw

Op het evenement worden innovaties gepresenteerd die het leven van aanstaande en jonge ouders makkelijker maken, waaronder interactieve knuffels en kinderwagens en bolderkarren die je ook kunt gebruiken met autostoel of reiswieg. Tijdens de beurs is er speciale aandacht voor empowerment van de vrouw. Beursmanager Sofie Spoorenberg van RAI Amsterdam: ‘Als moeder moet je vaak veel ballen in de lucht houden op het gebied van werk, gezin, zorg en geld en dat is lang niet altijd eenvoudig. Ook spelen we onder meer in samenwerking met het online platform Zakenmama op dit thema in met de masterclass ‘Open over momshaming op de werkvloer’. Hierbij wordt herkenbaar, open en eerlijk ingegaan op waar (zwangere) moeders tegenaan lopen op de werkvloer.’ De rol van de partner wordt eveneens extra belicht. 

Voorlichting experts en overheidsinstanties

Er worden dagelijks masterclasses gegeven op uiteenlopende gebieden, onder meer door verloskundigen, lactatiekundigen, gynaecologen, dermatologen, slaapcoaches en financieel experts. Ook zijn verschillende ministeries, waaronder Algemene Zaken, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Belastingdienst aanwezig op de beursvloer. Deze instanties geven voorlichting over onder meer alle (nieuwe) regelingen voor zwangerschaps-, partner- en ouderschapsverlof, kinderopvang en toeslagen. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!