Nederland opnieuw in top 10 congresbestemmingenNederland opnieuw in top 10 congresbestemmingen
Back Back Nieuws

Nederland opnieuw in top 10 congresbestemmingen

08 mei 2018

Nederland behoort wederom tot de top 10 op de jaarlijkse ranglijst van The International Congress and Convention Association (ICCA). Wereldwijd is Nederland een plaats gedaald, van nummer 9 naar 10, binnen Europa staat ons land wederom op de zesde plek.

'Het is goed te horen dat Nederland opnieuw in de wereldwijde ranglijst staat. Voor NBTC is de positie binnen Europa wellicht nog belangrijker en daarom zijn we tevreden dat we onze positie hebben weten te behouden,' aldus Eric Bakermans, Manager Meetings, Conventions & Events van NBTC Holland Marketing.

Criteria ICCA

Bakermans vervolgt: 'ICCA neemt in haar statistieken alleen congressen van associaties op en hanteert een aantal criteria. Voorbeelden zijn: een minimum van 50 participanten, organisatie van het congres op reguliere basis (dus éénmalige bijeenkomsten worden niet meegeteld) en roulatie tussen tenminste drie landen. De ICCA lijst is een graadmeter van hoe we ervoor staan in de wereld van congressen, zo heeft Nederland afgelopen jaar 307 congressen gehost. Naast dit type congressen worden er in Nederland veel andere zakelijke bijeenkomsten georganiseerd die niet in deze lijst worden opgenomen.'

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!