Back Back Nieuws

Naarden-Vesting begint schoon, droog én gezellig aan 2015

02 januari 2015
Het bleken ideale omstandigheden om 12.00 uur, afgelopen nieuwjaarsdag, voor het Nieuwjaarsvegen. Een licht zonnetje, een koud en droog oppervlak, genoeg vuurwerkafval en enthousiaste buurtgenoten die samen hun straatje schoon wilden vegen. Naar schatting duizenden mensen gaven gehoor aan de oproep van Supporter van Schoon, het initiatief van Stichting Nederland Schoon, om op nieuwjaarsdag samen met de buurt de bezem door de straat te halen. De organisatie hoopt en verwacht dat dit na de Nieuwjaarsduik een nieuwe traditie op Nieuwjaarsdag wordt.

Ook op het Adriaan Dortsmanplein in Naarden-Vesting pakten buurtbewoners en masse de bezem op om samen het plein vuurwerk- en afvalvrij te vegen. Een aantal inwoners ging zelfs met een bezem van 8 meter aan de slag om het tempo er een beetje in te houden, met op de achtergrond de historische vestingwallen. Onder aanstekelijke aansporing en opgewarmd dankzij de muziek en warme chocolademelk deden jong en oud, brakke en fris uitgeslapen inwoners van het vestingstadje hun best om met deze enorme bezem de boel synchroon aan kant te vegen.

Samenredzaamheid
Meedoen was heel makkelijk: pak op 1 januari om klokslag 12.00 uur ’s middags een bezem, veger en blik en stap de straat op. Uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van NederlandSchoon blijkt dat steeds meer Nederlanders een rol voor zichzelf en de buurt zien bij het opruimen van vuurwerkafval. Zo’n 12% vindt dat het opruimen ervan een gezamenlijke taak is van de buurtbewoners en de gemeente, terwijl 85% het vooral als een verantwoordelijkheid van de buurt zelf ziet. Heel veel Nederlanders voegden vandaag dus de daad bij het woord.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!