Back Back Nieuws

Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre krijgt eigen gracht

24 april 2008
Het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre krijgt binnenkort een eigen gracht. De gasten van het hotel, evenals de passagiers van de cruiseschepen, hebben zo de mogelijkheid om direct naast het hotel op een rondvaartboot te stappen.

Albert Rouwendal, general manager van het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre: “We zijn enorm trots op onze nieuwe gracht. Niet alleen omdat het een extra service biedt naar onze gasten, maar ook omdat het de mogelijkheid geeft om de toeristen uit zowel bussen als van de cruiseschepen direct één van de mooiste stukjes Amsterdam aan te bieden. Naast de mogelijkheid om hier op een rondvaart- of salonboot te stappen, is het bovendien maar twee haltes met de tram naar de Dam. Ook hebben wij tegen die tijd de terrassen rond het hotel, met uitzicht op het IJ, af. Kortom, een ideale plek om Amsterdam als toeristische trekpleister te presenteren.”

Het hele Zouthaven gebied, waaronder ook het Muziekgebouw, Bimhuis en PTA, dat met de komst van de gracht voltooid is, zal op 22 juni officieel geopend worden. De opening zal gevierd worden met een stoomboten-fluitconcert. Vele bootjes, van klein tot een cruiseschip aan toe, zullen een muziekstuk ten gehore brengen. Dit voor Amsterdam unieke project is werkelijkheid geworden door de inspiratie van de heer De Wolf van het Muziekgebouw.

Ten slotte is met de aanbouw van een ondergrondse fietsenstalling voor 850 fietsen, de wens van de stad Amsterdam om het PTA/Zouthaven gebied een centrale rol te geven voor zowel Amsterdammers als toeristen, verwezenlijkt. Het gebied biedt bovendien 560 parkeervakken en 30 plaatsen voor bussen onder het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre en vormt daarmee een goede startlocatie van waaruit toeristen de binnenstad kunnen bereiken.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!