Back Back Nieuws

Mövenpick City Centre tekent duurzaamheid convenant

02 december 2008
Richard Vis, Facility Manager van Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre ondertekent op deze foto het convenant met stadsdeel Centrum, een aantal andere Amsterdamse hotels en het milieukeurmerk Green Key. De certificering betekent dat een bedrijf garant staat voor de inzet om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van het bedrijf verlangt. De overeenkomst houdt in de komende twee jaar maar liefst vijf tot vijftien procent besparen op energie- en waterverbruik.

 

Albert Rouwendal, General Manager van het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre: "Wij vinden het belangrijk dat wij als hotel ook bijdragen aan een beter milieu. In de proefperiode is gebleken dat we milieubewust om kunnen gaan met energie en water, zonder ons hoge serviceniveau uit het oog te verliezen. Door bovendien ons management, het personeel en de gasten te wijzen op de mogelijkheden om nog meer energie en water te besparen, gaan we duurzaam de toekomst in".  

Proefperiode

Doel van de overeenkomst is dat Amsterdamse hotels de duurzaamste van Europa moeten worden. Vijftien hotels in de Amsterdamse binnenstad hebben gedurende een periode van twee jaar aan een succesvolle proef meegedaan, waaruit het convenant is voortgekomen.

 

Foto: Alphons Nieuwenhuis

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!