Mysterieuze opgraving gedaan op de bodem van de ZuiderzeeMysterieuze opgraving gedaan op de bodem van de Zuiderzee
Back Back Nieuws

Mysterieuze opgraving gedaan op de bodem van de Zuiderzee

06 mei 2019

Ruim 100 jaar geleden ging de Zuiderzeewet van kracht, wat geleid heeft tot de inpoldering van de Zuiderzee. Dik vier meter onder zeeniveau werden de polders van Flevoland drooggelegd. Daarbij heeft men recent nog een bijzondere vondst gedaan.

Midden in het polderlandschap in Biddinghuizen vond men verschillende scheepswrakken en andere overblijfselen van wat ooit de Zuiderzee was. Daartussen ontstond de nieuwste outdoor activiteit van Flevonice.

Officiële opening Moon Trees

De nieuwe outdoor activiteit genaamd Moon Trees is nieuw op het gebied van gaming. Het is een real life game dat de brug slaat tussen gamen en gezond en actief bezig zijn in de buitenlucht. Het spel belicht bij Flevonice ook een cultureel aspect, doordat het zich afspeelt rondom de inpoldering van de Zuiderzee. Donderdag 6 juni opent wethouder Irene Korting van de Gemeente Dronten de nieuwe outdoor activiteit bij Flevonice officieel.

Vanaf juni 2019 Moon Trees bij Flevonice

Bij Moon Trees draait het allemaal om teamwork. Samen veroveren en bewaken spelers Moon Trees, die zo goed mogelijk onderhouden moeten worden met grondstoffen. Om aan die grondstoffen te komen, moet er worden samengewerkt en is strategisch inzicht vereist. Moon Trees is hierdoor de teambuildingsactiviteit bij uitstek.

Over Flevonice

Als hét Sports & Funpark in het Midden van Nederland, biedt Flevonice een unieke combinatie van sports, fun én events voor zowel particulier als het bedrijfsleven. Met een 53 ha groot terrein midden in het prachtige polderlandschap van Flevoland en activiteiten als Drift Karten, Obstacle Run, Moon Trees (nieuw) én 3 km schaatsen in de winter, is het voor groepen een fantastische plek voor jong en oud om een leuke en actieve dag uit te hebben.

Fotocredits > Juri Hiensch

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!