Back Back Achter de schermen

Monsterlijke aftrap van ‘Shrek de Musical’ in hartje Londen

18 mei 2012

Het Amsterdam RAI Theater slaat vanaf oktober 2012 groen uit door de komst van ‘Shrek de Musical’. Albert Verlinde Entertainment produceert i.s.m. RTL Entertainment hiermee voor de eerste keer een open einde productie die op een locatie blijft staan. Voor de monsterlijke aftrap van deze musical reisde High Profile Events samen met 150 genodigden af naar Londen voor een ware Shrek beleving.

Het reusachtig groene wezen
‘Shrek de Musical’ vertelt het verhaal over een reusachtig groen wezen dat van de ene op de andere dag alle bekende sprookjesfiguren in zijn moeras op bezoek krijgt door toedoen van de kleine grote heerser Lord Farquaad. Dat is natuurlijk vragen om problemen. Ziedaar het plot van de hilarische, spannende en soms vertederende musical Shrek. De voorstelling volgt de verhaallijn van de originele animatiefilm uit 2001, maar neemt tijdens zijstapjes bekende musicals en sprookjes genadeloos op de hak. Shrek is een avontuur, een belevenis en in alle opzichten een volwassen voorstelling van formaat.

Trotse producer Albert Verlinde
Op donderdagochtend half 7 verzamelt de pers en andere genodigden zich op Schiphol om samen met de cast naar Londen te vliegen. Een speciaal afgehuurd vliegtuig brengt ons met enige turbulentie naar hét musicalwalhalla; West End. Sinds juni vorig jaar speelt Shrek in het Theatre Royal Drury Lane in Londen waar tot nu toe elke voorstelling is uitverkocht. In de Grand Saloon van dit prachtige oude theater presenteert Albert Verlinde vol trots de cast van ‘Shrek de Musical’: William Spaaij als Shrek, Kim-Lian van der Meij als Prinses Fiona, Paul Groot als Lord Farquaad en Rogier Komproe als de Ezel.

Grootste avontuur ooit
‘Shrek is het grootste avontuur ooit voor Albert Verlinde Entertainment. We hebben gejaagd naar deze titel en bemachtigde eind vorig jaar de Amerikaanse rechten van entertainmentbedrijf DreamWorks. Dit belooft zo’n enorm spektakel te worden dat reizen met deze productie onmogelijk is. We zijn dan ook enorm blij met de prachtige samenwerking tussen Albert Verlinde Entertainment en het RAI Theater’, vertelt een trotse Albert Verlinde. De producent is zich bewust van de ontwikkelingen in de musicalwereld en introduceert daarom iets nieuws. Dynamische dagprijzen, ook voor de beste plaatsen. Hoe eerder je boekt, hoe lager de prijs zal zijn voor een kaartje.

Samenwerking met BOOKX
Albert Verlinde Entertainment heeft BOOKX als zakelijke partner aangewezen voor het vermarkten van de groepsarrangementen en arrangementen voor de zakelijke markt. ‘Voor dit partnerschap zijn wij met Albert Verlinde Entertainment een unieke samenwerking aangegaan. Samen zullen wij de arrangementen gaan vormgeven en uiteindelijk uitvoeren in het RAI Theater’, vertelt Willem Adriaanse, managing partner van BOOKX.

Vertrouwen in het succes voor de zakelijke markt
Na het zien van de Londen versie van ‘Shrek de Musical’, heeft Willem alle vertrouwen in het succes voor de zakelijke markt. ‘De musical is er en betreft een mooie productie voor een brede doelgroep. Aan ons de taak om de zakelijke arrangementen tot eenzelfde niveau te brengen als de musical. Dit gaat gepaard met het samenstellen van de catering tot aan selectie van de juiste gastvrouwen/-heren, passend bij dit concept.’

Meer informatie
‘Shrek de Musical’ is vanaf oktober 2012 exclusief te zien in het Amsterdam RAI Theater. Voor groepsarrangementen (vanaf 10 personen) of zakelijke arrangementen kun je contact opnemen met BOOKX via tel. 020-675 74 74 of kijken op www.bookx.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!