Mobility Lab startups gaan samenwerking aan Mobility Lab startups gaan samenwerking aan
Back Back Nieuws

Mobility Lab startups gaan samenwerking aan

23 februari 2023

De zesde editie van Mobility Lab is succesvol afgesloten. Dit jaar namen 19 ondernemingen deel aan hét startup-programma op het gebied van mobiliteit. Zij werden geselecteerd uit 41 aanmeldingen uit binnen- en buitenland. Na speeddates met launching customers verzekerden diverse startups zich van een samenwerking met een eerste opdrachtgever. Hierbij gaan ze aan de slag met het testen van hun innovaties, doen ze cruciale informatie op en zetten ze grote stappen in hun ontwikkeling. 
 

De Nederlandse startups Student Mobility, Appacar, Scenwise, Green Caravan, Buus en Real-Time Road Inspection, en twee buitenlandse startups Wingdriver en Levante hebben zich al verzekerd van een pilot of praktijktest. Een aantal andere Mobility Lab deelnemers is nog hard aan het werk om de interesse in hun diensten te verzilveren. 

Student Mobility

Student Mobility verzorgt mobiliteitsoplossingen voor internationale studenten in Nederland, waarbij een duurzame keuze voor het openbaar vervoer verleidelijk en gemakkelijk gemaakt wordt. Samen met Tilburg University werken zij aan een pilot. 

Appacar

Startup Appacar verzorgt de aflevering van elektrische deelauto’s op afroep bij bedrijven en particulieren voor de deur. Dat zorgt voor minder auto’s op straat, waardoor er minder parkeerruimte nodig is en er dus meer ruimte overblijft die hoogwaardig ingevuld kan worden. 

Scenwise

Het unieke algoritme van startup Scenwise kan onderscheid maken tussen verkeersopstoppingen en ongevallen. Daardoor kan het incidentbeheerproces aanzienlijk versneld worden. Dit zorgt voor minder verkeersdoden, en door vroegtijdige activering van de omleidingsroutes kunnen files verminderd worden. 

Green Caravan, Appacar

Startup Green Caravan ontwikkelt 100% fossielvrije oplaadhubs voor elektrische auto’s en vrachtwagens. Samen met Gemeente Barendrecht en MobilityHub gaan ze aan de slag met een pilot, waarbij er gewerkt wordt aan een overdekt laadplein, met elektrische deelauto’s en een overkapping van zonnepanelen. 

Buus

Het platform van Buus helpt bedrijven met het organiseren en automatiseren van het groepsvervoer van hun werknemers. Op die manier kunnen routes efficiënt gepland worden, en wordt de bereikbaarheid van het bedrijf voor werknemers vergroot.

Real-Time Road Inspection

Real-Time Road Inspection biedt actuele beelden van de staat van de Nederlandse wegen en openbare ruimte. Dit bevordert de efficiëntie van het onderhoud, en daarmee de wegkwaliteit, zonder inzet van extra weginspecteurs.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!