Back Back Nieuws

Michiel Deenik opent nieuw restaurant in het RAI Amtrium

11 september 2013

Michiel
en Saskia Deenik van Visaandeschelde
worden de restaurateurs van het nieuw te openen restaurant in het RAI
Amtrium
. Dit is het nieuw te bouwen multifunctionele kantoor/congresgebouw
met een kas voor city farming aan het Scheldeplein (stadszijde RAI).

Opening mei 2015
Onder
de naam ROAST Amsterdam wordt door Michiel Deenik een uniek rotisserieconcept
voor Amsterdam neergezet. Het restaurant wordt gerealiseerd in het
laagbouwgedeelte van het RAI Amtrium. ROAST Amsterdam opent mei 2015 haar
deuren, gelijktijdig met de in gebruik name van het RAI Amtrium.

Kwaliteitstandaard
Operationeel
directeur Martin van Nierop van Amsterdam RAI: ‘Michiel heeft zich met Visaandeschelde
in enkele jaren ontwikkeld tot een onderscheidend en toonaangevend restaurateur
in Amsterdam. Als Amsterdam RAI zijn we uitermate blij dat Michiel in 2015 de
oversteek maakt en feitelijk tegenover Vis aan de Schelde een tweede restaurant
gaat exploiteren. Zijn ROAST-concept sluit naadloos aan op de
kwaliteitstandaard die Amsterdam RAI hanteert voor haar (inter)nationale
zakenpubliek.’

Langgekoesterde
wens
Michiel
Deenik: ‘Het is voor mij een waanzinnige kans om op loopafstand van mijn
huidige restaurant een nieuw concept neer te zetten. Met Visaandeschelde geef
ik invulling aan mijn passie voor vis. Met ROAST wil ik mijn culinaire
aspiraties op het gebied van vlees de ruimte geven. Op de kop van het
vernieuwde Scheldeplein verwacht ik dat ROAST Amsterdam een open invitatie zal
zijn aan de inwoners van Amsterdam en de zakelijke gasten van de RAI en Zuidas.
ROAST Amsterdam zal dagelijks geopend zijn en gasten mogen er van mij dezelfde
kwaliteit en allure verwachten als bij ‘Vis’.’

ROAST Bar en ROAST
Room
ROAST
Amsterdam wordt een rotisserie die volledig past bij deze tijd van
transparantie en duurzaamheid. Het restaurant, bestaand uit ROAST Bar en ROAST
Room, krijgt een open, ambachtelijk karakter waar gasten zien wat er voor ze
bereid wordt. ROAST Bar (begane grond) wordt een brasserie met de sfeer van een
mooie, ambachtelijke slagerij vol charcuterie, vlees en andere verse producten.
Op de eerste verdieping komt ROAST ROOM, een luxe restaurant voor (zaken)lunch
en diner. Voor kruiden en groenten maakt ROAST Amsterdam gebruik van de grote
kas voor city farming die in het RAI Amtrium wordt gebouwd.

Op de foto v.l.n.r.: Hans Bakker, algemeen directeur
van Amsterdam RAI, restaurateur Michiel Deenik van Visaandeschelde en ROAST
Amsterdam en Martin van Nierop, operationeel directeur van Amsterdam RAI.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!