Michael Thiesen van Laserforum #festivakMichael Thiesen van Laserforum #festivak
Back Back Interview

Michael Thiesen van Laserforum #festivak

16 november 2017

Onze volgende gast is Michael Thiesen van Laserforum. Enthousiast steekt hij van wal. 'Hoewel we al 20 jaar aan beurzen deelnemen, staan we nu voor het eerst op Festivak. We hebben contact gelegd met veel potentiële klanten'.

Hoe lang bestaat Laserforum?

Al 35 jaar, we zijn een echt familiebedrijf. Mijn vader heeft het in 1982 opgericht. Hij was een van de eerste met lasers. Ik ging van kleins af aan al overal mee naartoe, ook naar het buitenland. Het was makkelijk voor mij om dit door te zetten, ik heb echt passie voor en affiniteit met wat we doen. Ik vertaal de wensen van de klant naar een show. Mijn vader is de technische man en hij krijgt het productioneel draaiend. Ook mijn broer zit in het bedrijf. Hij is grafisch vormgever en maakt de shows. Hij is een van de jongste Europese designers. Er zijn maar een paar andere bedrijven zoals wij.

Waarom sta je juist op deze beurs?

Mijn vader wilde eerst geen festivals doen, omdat je daar volgens hem geen geld mee kon verdienen. Het zou ten koste gaan van de kwaliteit. Maar ik stelde voor om onze goede kwaliteit mee te nemen en wel festivals te gaan doen. Als jonge festivalbezoeker heb ik de dingen die wij doen, nog nooit op een festival gezien en zie dus veel potentie in deze markt. Festivals zijn gerelateerd aan thematisering. Je wordt in de watten gelegd, de beleving begint al op de parkeerplaats. Deze thematisering zie je ook bij attractieparken en daar zitten wij met onze entertainmentshows van oudsher. 

Laser is meer dan stralen, je kunt er mooie verhalen mee vertellen. Storytelling deden wij vroeger al. Het is nu bijna een containerbegrip, maar het gebeurt dus nog steeds. Wij onderscheiden ons doordat we voorafgaand aan het evenement een show op de muziek maken, in plaats van live tijdens het evenement. Je kunt er dus langer over nadenken en creatiever werken. Met beamshows kun je veel beter de emotie van de muziek vertalen in het licht. Naar spektakel.

Welke activiteiten ondernemen jullie nog meer?

We maken ook productpresentaties voor bedrijven, bijvoorbeeld van een stofzuiger. In de presentatie nemen we de kernwaarden en de functionaliteit mee. Zo wordt ons product ingezet als strategisch communicatiemiddel op basis van het verhaal van het bedrijf.
Voor de Kasteeltuinen van Arcen maakten we een sprookjesachtige beleving op het water; een elegant Zwanenmeer, een entertainmentshow die 's avonds in het donker werd vertoond.

Door wie of wat laat jij je graag inspireren?

Door de Amerikaanse ondernemer Richard Branson van Virgin. Hij is nuchter en heel betrokken bij wat hij doet. Heeft heel veel passie, durf en ondernemerschap. Dit zit ook in mijn dna.

Fotografie > Sjoerd Fotografie

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!