Meet in Friesland zorgt voor thuiswerkboost!Meet in Friesland zorgt voor thuiswerkboost!
Back Back Column

Meet in Friesland zorgt voor thuiswerkboost!

13 november 2020

Geduld hebben en volhouden is het devies, maar in Friesland zorgen ze alvast voor een stip op de horizon. Om jouw thuiswerkgeluk een boost te geven, heeft Meet in Friesland 10 Friese thuiswerktips voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: Verander je achtergrond

Verander je achtergrond van je Teams-, Zoom- of Skypemeetings eens. Wel zo prettig om niet meer te stressen over een niet opgeruimde werkkamer of de was die achter je te drogen hangt! Meet is Friesland heeft de mooiste foto’s van Friesland geselecteerd, zodat je je voor even in het prachtige Friese landschap waant.

Tip 2: Een babbeltje om bestwil

Over videocalls gesproken: bouw ruimte in voor een gezellig babbeltje. Op kantoor doe je dit ook, dus waarom thuis niet?

Tip 3: Een goed bakje koffie

Goede koffie is het halve werk. Van een slap, smakeloos bakkie pleur wordt niemand blij. Wij zijn dol op de Friese koffie van bijvoorbeeld Ús Kofje van Brandsma, de zelf gebrande koffiebonen van Post-Plaza of de duurzame, biologische koffie van Dutch Beans.

Tip 4: Een Friese playlist

Maak een playlist met fijne liedjes die je zachtjes op de achtergrond aanzet of geef die volumeknop een slinger en ga even helemaal los. Wij gaan erg lekker op onze Friese playlist, met nummers van bijvoorbeeld Nynke Laverman en Hessel en Tess.

Tip 5: Lunch? Een feestje

Neem de tijd voor je lunchpauze en eet je bôle niet even gauw achter je laptop op. Maak er klein feestje van met lekkere sandwiches, een goed gevulde wrap of een eitje. Of in deze tijd misschien nog beter: bestel iets bij je local.

Tip 6: Verhoog die hartslag

Tover je huis- tuin- en keukenattributen om tot work-out gear en verhoog zo nu en dan die hartslag om scherp te blijven. Gebruik een flesje water of een fles wasmiddel als gewicht, je tuinkussen als yogamat en die krat bier om wat push-ups op te doen.

Tip 7: Vergadering op de fiets

Niet zo sportief, maar wil je wel een beetje in beweging blijven? Maak dan bijvoorbeeld een ommetje als je een belafspraak hebt. Wonen je collega’s in de buurt? Houd eens een vergadering op de fiets!

Tip 8: Bedenk reistijd

Als je thuiswerkt is het soms lastig om in werkmodus te komen. Het helpt dan om ‘s ochtends en aan het einde van je werkdag even een rondje te fietsen, zodat je brein het gevoel heeft echt naar je werk en weer naar huis te gaan.

Tip 9: Goede en ‘mooie’ werkplek

Een goede bureaustoel, een laptopstandaard en een muismat die je pols ondersteunt: inmiddels kennen we alle tips en tricks van het ergonomisch thuiswerken wel. Net zo belangrijk is het om echt iets gezelligs van je werkplek te maken. Bijvoorbeeld met een plantje. Het is ook nog eens wetenschappelijk bewezen dat je productiviteit flink omhoog gaat als je omringt wordt door planten. Win-win!

Tip 10: Niet Happy? No worries

En de laatste, maar wel een hele belangrijke: het is oké om je soms even niet zo happy te voelen. Je mist je collega’s en het face to face contact, je internetverbinding is te traag, je kat hangt constant in de gordijnen en je buren zijn aan het verbouwen. Het hoort erbij en mag er wezen. Morgen weer een dag!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!