Meer slagkracht voor toegankelijkheidMeer slagkracht voor toegankelijkheid
Back Back Nieuws

Meer slagkracht voor toegankelijkheid

17 december 2019

Vanaf 1 januari 2020 gaat Marianne Dijkshoorn haar activiteiten op het gebied van toegankelijkheid voor mensen met een handicap bij festivals, evenementen, congressen en andere drukbezochte locaties voortzetten vanuit het Event Safety Institute (ESI). Partijen hebben besloten de krachten te bundelen omdat ESI, net als Marianne, het onderwerp Toegankelijkheid hoog in het vaandel heeft staan zoals blijkt uit haar boek met als titel: Maak je event toegankelijk voor iedereen. 

Krachtenbundeling

‘Door deze bundeling van kennis ontstaat er meer slagkracht en kunnen wij het onderwerp nóg meer aandacht geven dan nu al het geval is. Uiteraard met als doel: tevreden bezoekers die zich welkom voelen, want daar gaat het uiteindelijk om!’, aldus Marianne.

Toegankelijkheid

‘Het voordeel van de samenwerking met ESI is dat er snel met een grote groep collega's kan worden geschakeld als het gaat om vragen over bijvoorbeeld: veiligheid, crowd management en mobiliteit. Daarnaast zullen zij bij hun adviezen en trainingen gebruik gaan maken van de kennis van Marianne op het gebied van Toegankelijkheid. Omdat het al een speerpunt was van ESI (ook al aangesloten bij de Coalitie voor Inclusie, themanetwerk Festivals & Evenementen), ben ik ontzettend trots dat we deze stap nu gezamenlijk maken’, aldus de directeur van ESI, Syan Schaap.  

Event Safety Institute

Event Safety Institute is het onafhankelijke expertisecentrum voor evenementenveiligheid. ESI heeft als missie om bij te dragen aan veilige, gezonde en duurzame evenementen. Zij doet dit door middel van onderzoek, advies, training en scholing. Themagebieden binnen ESI zijn Safety Management, Security Management, Crowd Management, Mobility Management, Healthcare Management en Crisis Management.   Voor vragen, bel 085-401812

Speerpunten

Marianne zal zich onder andere gaan bezighouden met:

• Toetsing en certificering van toegankelijkheid bij een festival- of evenementenlocaties. • Adviseren in evenementenorganisatie bij de verwachting van meerdere personen met een fysieke beperking bij een evenement. • Een lezing of workshop verzorgen. • Onderzoek doen naar bepaalde leveranciers voor toegankelijkheid faciliteiten. • Adviezen rondom toegankelijkheid bij gebouwen, speeltuinen en buitenruimtes. • Andere zaken rondom toegankelijkheid voor mensen met een fysieke beperking. • Advies in veiligheidsplannen met betrekking tot mensen met een fysieke beperking.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!