Medewerkers vormen het DNA van LaVie CateringMedewerkers vormen het DNA van LaVie Catering
Back Back Achter de schermen

Medewerkers vormen het DNA van LaVie Catering

07 november 2018

‘Krachtig in ambitie, gemoedelijk in de omgang’

Medewerkers zijn het kapitaal van de onderneming. Een statement, dat de status van tegeltjeswijsheid ondertussen ruimschoots is ontgroeid. Want zeker nu, in tijden van bovengemiddelde economische groei en schaarste op de arbeidsmarkt geldt, dat missie, visie en kernwaarden weliswaar een groot goed zijn, maar dat het de mensen zijn die dit in hun dagelijkse werk moeten uitdragen. Zij maken uiteindelijk het verschil. ‘Wij zien ieder lid van onze crew als cruciaal onderdeel van het merk LaVie. Dat merk maken we samen’, zegt commercieel directeur Sem de Vries. En dus wordt het verhaal van één van de vele prestigieuze LaVie-projecten het beste verteld door de medewerkers zelf.

  • Jennifer Admiraal
    Jennifer Admiraal
  • Joshua van de Ven
    Joshua van de Ven
  • Paul Bardoel
    Paul Bardoel
  • Martjan Wildeboer
    Martjan Wildeboer
  • Medewerkers vormen het DNA van LaVie Catering
  • Medewerkers vormen het DNA van LaVie Catering
  • Medewerkers vormen het DNA van LaVie Catering
  • Medewerkers vormen het DNA van LaVie Catering
  • Medewerkers vormen het DNA van LaVie Catering

Check-in

Breda International Airport, een alledaagse vrijdagmiddag. Geen denderende jumbo’s hier. Slechts een enkele eenmotorige Cessna Grand Caravan kiest ronkend het luchtruim. Via Hangar01 en de incheck daar staat voor de vroege avond wel een vlucht naar Ibiza in het schema. Een charter, schijnt het. Geboekt voor een jubilerende accountantsorganisatie. ‘Het idee is dat de 450 gasten, medewerkers en hun partner, hier inchecken en in een gevarieerd programma op reis gaan. In het concept van bureau La Promesse gaan ze fictief aan boord, reizen ze door de historie van het bedrijf dat zijn 80e verjaardag viert en komen ze aan in een Spaanse ambiance, waar volop entertainment en food voorhanden is’, vertelt De Vries. LaVie exploiteert eventlocatie Hangar01: drie te schakelen hangarruimten waar maximaal 1.000 mensen kunnen worden ontvangen en de ernaast gelegen brasserie.

Welkom

In groepjes druppelen de mensen van LaVie van vanavond binnen. Zoals Jennifer Admiraal. Ze is nu een klein half jaar fulltime in dienst bij LaVie als partymedewerker. Na haar studie MBO Toerisme en recreatie was de blik eigenlijk gericht op een baan in die sector, maar op aanraden van vriend Sven van de Wassenberg – logistiek medewerker bij LaVie – kwam ze in mei 2018 toch op de thuisbasis in Cuijk terecht. ‘Horeca was niet mijn eerste keuze, daar ben ik eerlijk in. Maar ik ben steeds enthousiaster geworden. Het is afwisselend en zet samen echt iets neer steeds.’ Een voorkeur heeft ze ondertussen ook al: casual partijen. ‘Ik ben minder geschikt voor heel erg officiële gelegenheden, geloof ik.’ Blij wordt ze vooral van een ambiance die er pico bello uitziet: ‘Alles netjes op zijn plek, opgeruimd, een bloemetje op tafel, dat soort dingen. Als ik dan rondkijk en het staat er mooi bij, dan denk ik: ja, wie nu als gast binnenkomt zal zich welkom en verwend voelen.'

Onvergetelijke beleving

Jennifer reed vanuit Cuijk mee met partymanager Joshua van de Ven. Hij draait nu bijna een jaar mee. ‘Onderweg kon ik Jennifer vast bijpraten over het concept van vanavond. Dat is heel belangrijk, vind ik. Zo trek je de hele crew in de beleving die je voor de gasten nastreeft.’ Werken in kleine teams, vroegtijdig en zoveel mogelijk betrokken en geïnformeerd zijn en ook zelf inbreng kunnen hebben, waren zijn belangrijkste argumenten om voor LaVie te kiezen. ‘Samen alles uit de kast trekken en de gast een onvergetelijke beleving bezorgen, die hij zich nog jaren erna herinnert; dat is waar ik het met mijn collega’s voor wil doen.’ Martjan als senior partymanager vanavond vindt Joshua een bonus. ‘Hij is aardig en weet de crew zo aan zich te binden. Je weet gewoon, wat er ook is, hij regelt het. En dan zet je zelf ook weer net dat stapje extra.’

Identiteit

Chef-kok Paul Bardoel heeft als hoogtepunt van deze avond authentieke Spaanse gerechten op het menu gezet. Tijdens dit evenement zijn er verschillende locaties waar de gasten  kunnen genieten van diverse gerechten. Zo is er in het Dr. Love Café een shared dinner concept, waar men met z’n tweeën ‘romantisch’ geniet. Op de Ibiza Foodmarket worden authentieke Spaanse gerechten geserveerd, waaronder natuurlijk de bekende paella. Paul komt uit een koksfamilie, werkte in tal van restaurants en leidde productie- en partykeukens. Voor de accountants en hun aanhang kookt hij, deels in de locatiekeuken, deels aan het buffet en buiten bij de Green Egg, vanavond met een team van 5 koks. ‘Alles wordt hier ter plaatse bereid’, zegt hij, ‘dat is ook volgens de standaard bij LaVie. Wat we serveren, bepaal ik als culinair eindverantwoordelijke.’ Waarbij hem buiten de operationele taken tijdens evenementen alle ruimte wordt gelaten voor experimenten. ‘Het is dan vooral veel bedenken en proberen. Ik heb bijvoorbeeld een pizzabodem van doperwten ontwikkeld. Zo’n innovatie past perfect bij de onderscheidende identiteit van LaVie. We werken hierin bovendien samen met allerlei culinaire hotspots.’

Wisselwerking

Martjan Wildeboer, de senior partymanager vanavond, ziet hoe Bardoel zijn mensen rondleidt en instrueert. ‘Iedereen moet met dezelfde mindset aan de slag gaan. Pas dan ben je in staat topwerk af te leveren’, zegt hij. ‘In partycatering is LaVie mijn enige opdrachtgever. Ze leggen de lat altijd heel hoog, zijn voortdurend op zoek naar innovaties en die passen die ook toe in bijzondere en verrassende cateringconcepten. Maar ondanks die enorme ambities blijven ze wel gemoedelijk in de omgang. Dat vind ik ongelooflijk belangrijk. Nieuwkomers en jongelui die het vak willen leren krijgen de ruimte, ondanks de voortdurende druk op kwaliteit. Dat zorgt er ook voor dat iedereen op het project bereid is de handen uit de mouwen te steken. Het is een wisselwerking; ben je goed en eerlijk naar elkaar, dan wil je je er ook samen voor inzetten. Zo werkt dat.’

Door > Henny Beijer

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!