Maximum aantal bezoekers beurzen nu in overleg met VeiligheidsregioMaximum aantal bezoekers beurzen nu in overleg met Veiligheidsregio
Back Back Nieuws

Maximum aantal bezoekers beurzen nu in overleg met Veiligheidsregio

23 november 2020

Goed nieuws voor degene die een beurs willen organiseren. De maatregelen zijn per 18 november versoepeld. De regels die er waren net voor de aanscherping van de maatregelen in begin november, zijn weer van kracht. Voor zakelijke bijeenkomsten, zoals onder andere beurzen, geldt dat het maximum aantal bezoekers overlegd worden met de Veiligheidsregio. Een mogelijkheid tot meer dan 30 bezoekers ontstaat.

Zakelijke bijeenkomsten voor meer dan 30 mensen

Samenkomsten met meer 30 personen (exclusief personeel, inclusief kinderen) in een zelfstandige ruimte mogen (onder voorbehoud) bij bepaalde zakelijke bijeenkomsten. Het gaat hierbij om Beurzen (wordt overlegd met Veiligheidsregio), Samenkomsten die vallen onder de Wet Openbare Manifestaties, Wettelijk verplichte bijeenkomsten, Noodzakelijke samenkomsten (max. 100 personen per zelfstandige ruimte als het niet online kan en niet gericht is op vermaak) en Educatieve samenkomsten en samenkomsten in onderwijs-en trainingsinstellingen voor kinderen tot 18 jaar. Voor zakelijke bijeenkomsten als beurzen en noodzakelijke vergaderingen, is dus een mogelijkheid tot een maximum van meer dan 30 personen.

Regels voor andere zakelijke bijeenkomsten

Voor andere zakelijke bijeenkomsten geldt nog steeds een maximale samenkomst van 30 personen. Hieronder vallen bijvoorbeeld congressen en vergaderingen. Hierbij is een reservering en gezondheidscheck verplicht, reserveringen van meer dan 4 personen zijn verboden en je moet verplicht placeren en in groepen van maximaal vier personen. Verder is 1,5 meter afstand en een vaste zitplaats verplicht en moeten er hygiƫnemaatregelen genomen worden. Het evenement mag niet publiek toegankelijk zijn, behalve de activiteiten in het gebouw behoren waarin ze plaatsvinden. Dit kunnen bijvoorbeeld bioscopen, filmhuizen, concertzalen theaters, markten en dergelijke zijn.

Meer over de maatregelen vind je op de website van rijksoverheid en in de Noodverordering van de Veiligheidsregio. Controleer dit altijd voordat je een bijeenkomst of beurs organiseert voor volledige informatie. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!