Maritieme industrie bijeen tijdens Europort 2019 in Rotterdam Ahoy Maritieme industrie bijeen tijdens Europort 2019 in Rotterdam Ahoy
Back Back Nieuws

Maritieme industrie bijeen tijdens Europort 2019 in Rotterdam Ahoy

11 november 2019

Van 4 tot en met 8 november vond de vier dagen durende maritieme vakbeurs Europort plaats in Rotterdam AHOY. De beurs opende met een sterk inhoudelijk debat tussen vier CEO’s van rederijen en een inspirerende presentatie van ondernemer, uitvinder en ontwerper Daan Roosegaarde.

Uitdagingen maritieme industrie

Met een drukbezochte vakbeurs en een kennisprogramma vol congressen, workshops en seminars laat Europort duizenden bezoekers kennis maken met de belangrijkste uitdagingen voor de maritieme industrie.

Smart Ships, Smart Solutions

Het thema van 2019 - Smart ships, smart solutions - is geïnspireerd op de tijdgeest waarin de maritieme industrie inziet dat dat slimme mensen en slimme technologieën onontbeerlijk zijn om de digitale toekomst van de maritieme sector vorm te geven. Dit leidt tot een groot aantal innovaties die tijdens Europort te zien zijn.

Debat directeuren rederijen

Europort 2019 trapte af in een bomvolle congreszaal met een paneldiscussie tussen de directeuren van de Bolida Group, ESL Shipping, Stena Line en Van Oord. Moderator Geert Maarse poneerde enkele pittige stellingen waarover de directeuren met elkaar in debat gingen.

Hemelbestormende ideeën

De aanwezige scheepvaartexpertise en de focus van de directeuren op het sluitend maken van hun businesscases contrasteerde prachtig met de soms letterlijk hemelbestormende ideeën en projecten van Daan Roosegaarde.  In zijn keynote speech vertelde de Rotterdamse kunstenaar en visionair over de verbinding die hij altijd maakt tussen mensen, technologie en design. Roosegaarde schetste hoe hij radicale technologieën inzet om economische en ecologische doelen te halen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!