Back Back Interview

Marielle van der Putten: ‘Hier ben ik op mijn plek’

12 december 2016

Wie zijn je branchegenoten? Waar halen ze hun inspiratie vandaan en wat is hun droom? Waarom hebben ze voor deze branche gekozen en hoe zien ze de toekomst ervan? In Event Personality leer je je branchegenoten pas echt kennen. Dit keer maak je kennis met Mariëlle van der Putten van Van der Kroft's Party Rental.

Wie is Mariëlle?
‘Ik ben opgegroeid in het mooie dorp Lisse en woon nu inmiddels al zeven jaar in Amsterdam. Dorp of stad: ik vind het allebei heerlijk. In januari word ik 32 jaar. Ik ben single, maar gezegend met een grote groep liefhebbende familieleden en vrienden die regelmatig bij me over de vloer komen.’

Wat is typisch Mariëlle?
‘Ik zie alles van de positieve kant, ben heel enthousiast (soms iets té) en dol op gezelligheid. Ik ben een harde werker, een aanpakker. Humor houdt me – ook na een lange werkdag – op de been. Zowel privé als zakelijk verbind ik mensen graag met elkaar. De een zoekt dit, de ander heeft dat. Als ik daar een rol kan spelen, dan doe ik dat. Dat leidt altijd tot positieve dingen.’

Beroep en bedrijf?
‘Bij Van der Kroft’s Party Rental leveren we meubilair, servies, bestek, glaswerk, tafellinnen en allerhande apparatuur voor evenementen. Ik werk hier nu bijna één jaar als commercieel & operationeel manager. Ik heb het enorm naar mijn zin. Dat komt vooral door mijn collega’s: een fantastische team van toegewijde mensen. Daarbij mogen we werken voor hele mooie klanten en evenementen. Het leuke van mijn functie is dat ik bij een evenement van het begin tot het einde betrokken ben. Ik mag bij de start meedenken en ik zorg er daarna voor dat alles tiptop in orde komt.’

Waarom deze branche?
‘Dat is een heel bewuste keuze. Na de Hogere Hotelschool in Den Haag ben ik in New York gaan werken als food & beverage manager in een 5-sterren hotel. Toen ik terugkwam naar Nederland heb ik een tijdje in de retailbranche gewerkt. Het was leuk en ik heb veel geleerd, maar ik ben blij dat ik nu weer terug ben in de evenementenbranche. Het voelt als thuiskomen. Met de voeten in de klei en aanpakken: hier ben ik op mijn plek.’

Mooiste evenement waaraan je hebt meegewerkt?
‘De KLM Open. Van der Kroft’s Party Rental leverde daar alle mastiek. Vier dagen lang werkten we keihard. Hier was geen sprake van ‘een stapje extra zetten’ maar een extra marathon rennen om alles goed te laten verlopen. Wat een teamwork. De piek lag in de avond en de nacht. Dan haalden we de spullen op die overdag werden gebruikt zoals vorken, messen borden en glazen, en maakten we alles schoon zodat we de volgende morgen weer konden leveren. Het ging in totaal wel om 255 duizend items. Het verliep allemaal heel goed. Ja, dan lig ik na die vier dagen bekaf maar heel blij in m’n bed.’

Mooiste evenement dat je hebt bijgewoond?
‘Met dertig goede vrienden ben ik naar het concert van Guus Meeuwis geweest in de Royal Albert Hall in Londen. Wat een ervaring! Zo’n unieke locatie doordrenkt met muziekgeschiedenis en dan zo’n mooi Nederlands feestje. De mensen daar wisten niet wat ze zagen, haha.’

Wat inspireert jou?
‘Mensen die hun hoofd boven het maaiveld uit durven steken en hun dromen waarmaken. Die keuzes maken die niet voor de hand liggen. Ik heb daar bewondering voor, het inspireert me en zet me aan het denken.’

Waar droom je nog van?
‘Ik zou wel eens een muziekevenement willen organiseren. Maar dan wel een waar ik helemaal mijn eigen stempel op kan drukken en alles zelf kan beslissen. Van A tot Z. Een evenement waar mensen dansen, lachen, meezingen, eten en drinken en waar nog jarenlang over nagepraat wordt.’

Hoe ziet de branche er over vijf jaar uit?
‘We gaan toe naar een combinatie van high tech en high touch. Technologie gaat een steeds grotere rol spelen. Ik denk dat we dat vooral moeten gebruiken als middel om elkaar te verbinden. Die menselijke kant is en blijft belangrijk. We moeten tijd blijven maken om echt met elkaar te praten en naar elkaar te luisteren. Techniek ondersteunt ons daarbij.’

Met wie uit de branche wil je graag een avondje uit eten, en waarom?
‘Met Casper Reinders. Hij is horecaondernemer in Amsterdam bekend van onder andere Jimmy Woo, Lion Noir en Bo Cinq. Hij komt altijd met vernieuwende concepten. Niet alles is meteen een succes, maar hij geeft niet op. Ik zou graag willen weten wat hem inspireert en hoe hij steeds weer met innovatieve concepten komt. Oh ja, dan wel graag eten bij zijn laatste restaurant: Blue Boy, daar ben ik namelijk nog niet geweest.’

Hekel aan…
‘Negativiteit in alle vormen.’

Dol op…
‘Ik word heel gelukkig van een lange gedekte tafel vol met vrienden en familie. Samen lekker eten en drinken, lachen en goede gesprekken voeren. Met op het menu de ongeëvenaarde spaghetti van mijn moeder.’

Wat was je grootste blunder?
‘Ik ben wel eens tijdens een opleidingstraject midden in de klas in slaap gevallen. Ik had een goed excuus, want in diezelfde week hadden we ook een hele grote klus met lange werkdagen en korte nachten. Toch was het wel een beetje gênant.’

Dit weet of verwacht bijna niemand van mij…
‘Dat ik alle songteksten van Hollandse muziek kan meezingen. Ik ben er dol op. Van André tot Jan en van Guus tot Willeke. Zet mij in een Amsterdamse kroeg en ik ga los.’

Welke wijsheid wil je graag met je branchegenoten delen?
‘Laten we zoeken naar manieren om mensen met elkaar te verbinden. Mijn ervaring is dat daar altijd iets positiefs uitkomt.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!