Magical Maastricht ontvangt Amerikaanse congres-organisatorenMagical Maastricht ontvangt Amerikaanse congres-organisatoren
Back Back Nieuws

Magical Maastricht ontvangt Amerikaanse congres-organisatoren

08 december 2022

Van 1 tot 4 december vond het exclusieve evenement ‘Magical Maastricht’ plaats. Een driedaagse toer in een winterse en feeërieke sfeer, als gezamenlijk initiatief van MECC Maastricht en Maastricht Convention Bureau, om Maastricht en de regio op de kaart te zetten bij Amerikaanse organisatoren van wetenschappelijke congressen. Deze meerdaagse congressen betekenen voor de regio veel meer dan louter omzet voor congreslocaties en horeca. Voor kennisinstellingen op de Brightlands campussen bieden deze internationale bijeenkomsten kansen om zich internationaal te profileren en toptalent aan te trekken. Magical Maastricht stond daarom in het teken van een kennismaking met de regio Maastricht, de Brightlands campussen en het vernieuwde MECC Maastricht. 

Post-tour na Europese vakbeurs

Voor dit programma zijn een aantal gerenommeerde associaties uit Noord-Amerika zorgvuldig geselecteerd. Zij combineren hun reis naar Maastricht met een bezoek aan IBTM World, de grote evenementen vakbeurs in Spanje. Alle genodigde associaties overwegen om in de periode 2023 – 2026 hun meerdaagse wetenschappelijke congressen te organiseren in de regio Maastricht. Hierbij gaat het om titels die goed zijn voor in totaal ruim 25.000 hotelovernachtingen en een totale economische spin-off van 13 miljoen Euro. De delegatie toerde onder begeleiding van Maastricht Convention Bureau en MECC Maastricht door Zuid-Limburg en de Belgische grensstreek. Hier bezochten zij hotels, restaurants, evenementlocaties en raakten ze betoverd door ‘magisch Maastricht’. In MECC Maastricht, in kerstsfeer gehuld voor de Rieu-concerten, werd met verwondering gekeken naar de veelzijdige en flexibele mogelijkheden van het auditorium en de ‘break-out’ rooms. Op de Brightlands campussen werden de kennisinstituten M4I en CHILL bezocht, waar de innovaties in gezondheidszorg en in duurzaam produceren grote indruk maakten. 

Synergie tussen wetenschap, ondernemerschap en congresseren

De regio Maastricht is naast steden zoals Amsterdam en Rotterdam een van de meest favoriete congresbestemmingen van Nederland. De voordelen die Maastricht biedt als centrale hub en stad van het goede leven smelten samen met de aanwezigheid van een innovatief regionaal kennisecosysteem. Zo ontstaat meer synergie tussen wetenschap, ondernemerschap en succesvol congresseren, zoals in congrescentrum MECC Maastricht of op de campussen zelf. Hiermee speelt de regio goed in op de groeiende interesse om congresseren te combineren met externe bedrijfsbezoeken, B2B matchmaking sessies en educatieve workshops ‘on site’.  

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!