Maessen Tenten speelt slim in op aankomende verkiezingenMaessen Tenten speelt slim in op aankomende verkiezingen
Back Back Nieuws

Maessen Tenten speelt slim in op aankomende verkiezingen

08 oktober 2020

Maessen Tenten speelt door het faciliteren van compleet ingerichte mobiele stemlokalen slim in op de verkiezingen van maart 2021. Uiteraard hebben ze de 1,5-meterregel meegenomen in hun stemlokalen.

Tijdelijke wet

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft een tijdelijke wet ingediend bij de Tweede Kamer die tot doel heeft dat kiezers veilig kunnen stemmen bij de komende verkiezingen. De tijdelijke wet regelt onder meer dat de stemlokalen op de 1,5 meter regel moeten worden aangepast met diverse hygiënemaatregelen.

Stemlokalen

Het wetvoorstel maakt duidelijk hoe deze stemlokalen moeten worden ingericht en iedereen zich moet houden aan de 1,5-meterregel. Zo komen er kuchschermen tussen de kiezers en de stembureauleden. Ook maakt de tijdelijke wet mogelijk om stemlokalen in te richten bij de zorginstellingen die alleen toegankelijk zijn voor de bewoners en bezoekers van deze zorginstellingen. Verder is het belangrijk dat de gemeenten voldoende stemlokalen beschikbaar stellen. Door de maatregelen er zijn extra (mobiele) stemlokalen nodig om kiezers hun stem uit te laten brengen.

Stembureauleden

Op het stembureau krijgen de leden er taken bij. Zo worden de kiezers bij de ingang ontvangen en wordt erop gewezen de handen te desinfecteren, de aangegeven looproute te volgen en de 1,5meter afstand in acht te nemen. Ook zullen er middelen aanwezig zijn om de stemhokjes na ieder bezoek te reinigen. Kiezers krijgen vooraf thuis de vragen van de gezondheidscheck. Als de kiezer één of meer vragen met JA beantwoord, dan kan hij of zij niet naar het stemlokaal komen. Dit zal bij de entree van het stemlokaal worden gecontroleerd door één van de stembureauleden.

Maatwerk op locatie

De mobiele stemlokalen kunnen op bijna iedere locatie worden op- en afgebouwd. Ook sanitair, verwarming, verlichting, meubilair en Covid-19 signing behoren tot de mogelijkheden. Op de website van Maessen Tenten onder de Covid-19 button/ Mobiel Stemlokaal staan de voorbeelden in 3D gepresenteerd en vind je een animatie die de vele mogelijkheden inzichtelijk maakt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!