Back Back Nieuws

Maastricht organisert eerste European Fatty Liver Conference

06 maart 2015
Het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC) organiseert vandaag net als gisteren het eerste European Fatty Liver Conference (EFLC). Dit symposium over niet alcoholische vetleverziekte heeft ruim 100 deelnemers en richt zich zowel op onderzoekers en clinici uit Nederland alsook op die uit andere Europese landen zoals België, Luxemburg, Frankrijk, Italië en Duitsland.

EFLC
Niet-alcoholische Vetleverziekte (NAFLD) is momenteel de meest voorkomende leveraandoening in de Westerse wereld geassocieerd aan overgewicht en obesitas. We worden meer en meer geconfronteerd met de gevolgen hiervan zoals gecompliceerde diabetes mellitus, hart- en vaatziekten en progressieve leverziekte. Het EFLC geeft de stand van zaken van onderzoek naar de oorzaak, de diagnostische middelen en de behandeling van NAFLD. Er zijn bekende nationale en internationale sprekers aangetrokken die zorg dragen voor een up-to-date bijeenkomst op niveau.

Wetenschapper, clinicus en farmaceut
Het symposium is aantrekkelijk voor zowel de wetenschapper als de clinicus die vanuit verschillende disciplines steeds meer te maken krijgt met de systemische effecten van NAFLD. Daarnaast is het ook voor de farmaceutische industrie interessant aangezien verschillende facetten van NAFLD de revue passeren.  Zo worden fundamentele onderzoeksresultaten gepresenteerd ten aanzien van de effecten van NAFLD op verschillende lichamelijke functies en diagnostische en therapeutische modaliteiten besproken.

Belang internationale samenwerking
Aandacht voor NAFLD wordt in de nabije toekomst steeds belangrijker, de zorg richt zich dan ook niet alleen op de patiënt in preventieve zin maar ook op de patiënt met actieve niet alcoholische steatohepatits (NASH). Een nationale en internationale samenwerking tussen basale wetenschappers, clinici en de farmaceutische industrie vormt de basis voor de uiteindelijke succesvolle behandeling. Dit symposium is een belangrijke eerste aanzet.

Economische aanjager
Internationale congressen zoals EFLC vormen een belangrijke economische aanjager voor de stad Maastricht. Los van de inkomsten, zijn dit soort events van groot belang voor de werkgelegenheid  en de naamsbekendheid van de regio.
 
De komst van EFLC Congres betekent voor Maastricht & regio:
• 100 congresdeelnemers, die al dan niet met aanhang in de stad verblijven; 
• deelnemers blijven minimaal 3 dagen (vaak komen mensen eerder aan of blijven ze langer); 
• minimaal 300 hotelovernachtingen; 
• in Maastricht & regio besteden de deelnemers gezamenlijk circa € 164.000.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!