Maak kennis met PIETMaak kennis met PIET
Back Back Nieuws

Maak kennis met PIET

17 mei 2017

Je organiseert een evenement en je wil interactie tussen publiek en spreker(s). Bijvoorbeeld door het publiek live laten stemmen of door de mening van het publiek realtime te peilen aan de hand van stellingen. Dan is er vast software of een app die je hiervoor zou kunnen gebruiken, maar daar blijken toch allerlei nadelen aan te kleven. Daarom introduceert Vote Company PIET, de Public Interactive Event Tool. Marcel Demper, co-founder van Vote Company, legt uit hoe PIET ontstaan is en wat PIET kan.

Behoefte aan een simpele en betaalbare tool

Vote Company is vooral bekend als specialist in het organiseren van grotere publieksverkiezingen zoals de Musical Awards, de Zoover Awards, de verkiezing Clubhelden van de amateursport, Verkiezing van het Mooiste Natuurgebied en de Dutch-IT Awards. Marcel Demper: 'Verkiezingen waarbij het publiek kan stemmen via een website en via SMS. Vanuit die positie kregen we steeds vaker het verzoek om live voting te faciliteren voor kleine en middelgrote evenementen. We hadden aanvankelijk het idee dat daar toch wel genoeg tools voor zouden bestaan. Maar we kregen dan te horen dat er aan die bestaande tools toch een aantal nadelen kleven. Dat varieerde van te duur, niet flexibel en onbetrouwbaar tot niet gebruiksvriendelijk, onprofessioneel of te ingewikkeld. Kortom, er was duidelijk behoefte aan een betaalbare en simpele tool zónder die nadelen en mét de hoge kwaliteit en service waar Vote Company voor staat.'

Geen stress meer voor evenementenorganisaties

Bij de ontwikkeling van PIET is Vote Company teruggegaan naar de basis door de behoefte van de gebruikers van de tool centraal te stellen. Enerzijds het publiek dat tijdens een event in de zaal zit en anderzijds de organisator van het evenement. Marcel Demper: 'De organisatoren willen vooral geen stress. Dat betekent dus een betrouwbare tool, die het altijd doet, geschikt voor een publiek van 10 tot 10.000 mensen. Het moet ook simpel zijn. Dus geen inlog waarmee je zelf alles moet instellen, maar je wil gewoon kunnen vertellen hoe je het voor ogen hebt. Niet in het Engels maar gewoon in het Nederlands. Aan de telefoon of tijdens een gesprek. En als er toch nog iets wijzigt, dat dat dan lastminute nog even aangepast wordt. En natuurlijk alles in de huisstijl van het evenement, draaiend op een url van het evenement. Flexibel, kwaliteit, maar ook betaalbaar. Eigenlijk op dezelfde manier zoals we onze opdrachtgevers al jarenlang van dienst zijn met het faciliteren en organiseren van publieksverkiezingen'.

Publiek in de zaal wil maar één ding: gemak

Vote Company kan de organisatoren van evenementen met de nieuwe tool echt volledig ontzorgen. Voor het publiek in de zaal is volgens Marcel Demper maar één ding belangrijk. 'Het publiek dat in de zaal zit wil vooral gemak. Dus niet eerst een app moeten downloaden, maar gewoon via een korte, simpele url op je smartphone je mening kunnen geven. Gemak is ook dat het soepel werkt, dat het er professioneel uit ziet en dat het realtime koppelt met hetgeen er op het scherm te zien is.'

Maak kennis met PIET

Wil je meer weten over PIET van Vote Company of wil je weten tijdens welke evenementen deze tool gebruikt wordt? Kijk dan op votecompany.nl/piet.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!