Luxor opent Musical Academy Luxor opent Musical Academy
Back Back Nieuws

Luxor opent Musical Academy

16 mei 2017

Het Luxor Theater in Rotterdam start komend theaterseizoen met de Luxor Musical Academy. De academy bestaat uit verschillende musicalklassen én een musicalkoor voor iedereen tussen de 4 en 80 jaar. Alle musicalklassen en het koor werken samen toe naar een showcase in het oude Luxor Theater.

Meer dan alleen voorstellingen in Luxor

'We vinden het belangrijk dat we ons publiek meer aanbieden dan enkel de vaste theaterprogrammering', zegt Carlijn Sonneveldt, programmeur van het Luxor Theater. 'Rondom het theatervak is namelijk nog zoveel meer te beleven! Omdat muziekttheater en musicals zeer belangrijke elementen zijn in onze programmering starten we met theaterlessen in dit genre. De Luxor Musical Academy is een eerste stap in een reeks publieksactiviteiten die we de komende jaren gaan lanceren.'

Musical- en opleidingsklassen

De musicalactiviteiten voor jongeren zijn opgedeeld in verschillende musicalklassen (4 t/m 12 jaar) en opleidingsklassen (12 t/m 21 jaar). Samen met professionele docenten werken deze klassen in een aantal maanden toe naar de Luxor Showcase in het oude Luxor Theater.

Luxor Musicalkoor

Begin oktober start Luxor ook weer met een eigen musicalkoor. Een koor van ongeveer 50 ambitieuze amateurzangers waarmee op woensdagavonden wordt toegewerkt naar de Luxor Showcase. Voor het nieuwe seizoen wordt er gezocht naar enthousiastelingen tussen de 21 en 80 jaar oud die het bestaande koor komen versterken.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!