Levensgrote koe voor Nationale Week zonder Vlees & ZuivelLevensgrote koe voor Nationale Week zonder Vlees & Zuivel
Back Back Nieuws

Levensgrote koe voor Nationale Week zonder Vlees & Zuivel

05 maart 2024

Bezoekers en inwoners van Utrecht kunnen tijdens de Nationale Week zonder Vlees, van 4 t/m 10 maart 2024, een levensechte omgekeerde koe zien. De omgekeerde koe is het boegbeeld van Redefine Meat™. Het omgedraaide dier mét discospiegels is speciaal ontwikkeld om de campagne luister bij te zetten. Met deze activatie ‘Redefining Utrecht’ wil het bedrijf op een optimistische en vriendelijke manier aandacht vragen voor het belangrijke maatschappelijke thema van vermindering van (dierlijk) vleesconsumptie.

De slogan van de week is ‘Stop niet met vlees eten, eet het nieuwe vlees’, waarmee ze verwijzen naar hun plantaardige producten. Deze waren eerder reeds voor de Nederlandse horeca beschikbaar. Michelin-sterrenchefs, restauranthouders en slagers hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van het product om de smaak en culinaire veelzijdigheid naar een hoger niveau te tillen. Het resultaat is dat het ‘nieuwe vlees’ dezelfde smaak, textuur en sappigheid heeft als dierlijk vlees. Alles met het doel om een waardig alternatief te hebben voor de èchte vleesliefhebber.

Zoveel mogelijk Utrechters bereiken

Redefine Meat, een pionier op het gebied van food en innovatie, zal de koe naar verschillende iconische locaties in Utrecht brengen, waaronder de Neude, Janskerkhof, Universiteit Utrecht en de Muntbrug. Het doel is om zo veel mogelijk Utrechters in contact te brengen met heerlijk plantaardig vlees, zoals de Redefine Pulled Pork, de Redefine Rundergehakt en de Redefine Lamskebab.

Om thuiskoks te inspireren hun doelen te bereiken voor de Nationale Week zonder Vlees, heeft Redefine Meat ook een receptenboek uitgegeven met vijf recepten die zijn gemaakt in samenwerking met Michelin-sterren chef Ron Blaauw. Hiermee laat Redefine Meat zien dat plantaardig eten nog nooit zo lekker en makkelijk was. Download het receptenboek hier.

Veel aandacht

Geen zin om te koken? Ook verschillende Utrechtse restaurants geven op hun manier invulling aan Nationale Week Zonder Vlees met een gedeeltelijk of volledig Redefine Meat menu gedurende de week. Laura van de Wijdeven, Marketing Manager Benelux, Redefine Meat, licht toe: ‘Ik ben verheugd dat er ook dit jaar veel aandacht is voor de Nationale Week Zonder Vlees. Nog nooit was goed eten zo sterk verbonden met goed doen.’

Minder vlees, meer texturen

Ron Blaauw, Michelin-ster chef-kok en restauranteigenaar, zegt: ‘Op de vraag waarom minder vlees eten, geef ik je een simpel antwoord: het is nodig, én simpelweg ontzettend lekker. Alternatieven bieden een schat aan diversiteit en texturen die je keer op keer verrassen. De beste chefs weten dat een gerecht zonder vlees net zo smaakvol kan zijn, zo niet smaakvoller.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!