Leiden haalt ESOF 2022 binnenLeiden haalt ESOF 2022 binnen
Back Back Achter de schermen

Leiden haalt ESOF 2022 binnen

12 juli 2017

De ESOF Supervisory Board van EuroScience heeft zowel Trieste als Leiden de organisatie van het Euroscience Open Forum toegekend. Beide steden hebben op 29 juni in Straatsburg hun voorstel gepresenteerd. ESOF 2020 wordt georganiseerd door het Italiaanse Trieste, in 2022 mag Leiden het prestigieuze congres organiseren. Voor de organisatie in Leiden hebben Universiteit Leiden, Gemeente Leiden, Leiden Marketing en The Hague Convention Bureau de krachten met succes gebundeld.

Kandidaten gelijkwaardig

De ESOF Supervisory Board vond de voorstellen van Trieste en Leiden indrukwekkend en solide. Op basis daarvan is besloten beide kandidaten de 'European City of Science' te laten zijn in de jaren 2020 en 2022. De keuze voor Trieste in 2020 komt voort uit de verbindende link van Trieste met Oost-Europa en Centraal Oost Europese wetenschappers, zakelijke netwerken, politiek en maatschappij waarbij ESOF2020 wordt ingezet als de verbindende factor. Leiden daarentegen, als eeuwen oude Europese wetenschaps – en cultuurstad wordt geroemd om haar universiteit vermaard om de mathematische, natuur-, gezondheids-, en sociale wetenschappen. De stad is met het Leiden BioScience Park het perfecte voorbeeld van de verbinding tussen wetenschap en de toepassing daarvan, daar waar Den Haag staat voor een stad van Internationaal Vrede en Recht.

Prof. Gail Cardew, voorzitter van de ESOF Supervisory Board: 'De zo verschillende tradities van Trieste en Leiden en de diversiteit in onderzoek, het leggen van zakelijke verbindingen en maatschappelijke betrokkenheid gaan ESOF enorm verrijken. We kijken uit naar het gezamenlijk ontwikkelen van een sterk en uitdagend programma met de organisatoren van beide steden'.

Leidse delegatie trots op resultaat

De Leidse kandidatuur wordt gedragen door twee 'local champions' van de Universiteit Leiden, Prof. Dr. Corinne Hofman en Prof. Dr. Ferry Breedveld. Beiden zijn zeer trots op het resultaat. 'Het binnenhalen van dit congres benadrukt onze wetenschappelijke positie als kennisstad. Europa’s grootste multidisciplinaire wetenschappelijke congres brengt een delegatie van ruim 4.500 wetenschappers en technologische leiders naar Leiden in 2022. Het thema ''Wetenschap, de onuitputtelijke bron van ontdekkingen'' sluit naadloos aan op het stadsmotto ''Leiden, Stad van Ontdekkingen'''. 

Burgemeester Henri Lenferink: 'Ik ben enorm trots op de samenwerking, deze illustreert opnieuw de enorme ambitie van de stad en de Universiteit om Leiden te profileren als internationale kennisstad. De keuze van ESOF Supervisory Board voor Leiden in 2022 bewijst dat dit inmiddels ook gezien wordt'.

Directeur Martijn Bulthuis van Leiden Marketing benadrukt dat hij ervan overtuigd is dat dit congres bijdraagt aan de positionering van Leiden. 'Naast naamsbekendheid als internationale kennisstad, kunnen we in 2022 ook een grote economische spin-off verwachten, zo leert de ervaring in andere steden', aldus een trotse Bulthuis.

Manager Leiden Convention Bureau Yvonne Kret geeft aan dat de komst van ESOF Leiden als congresstad een enorme impuls geeft. 'Een uitgelezen kans voor ons Leiden Convention Bureau', zo zegt Kret.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!