‘Laten we ook in de toekomst meer de handen ineenslaan’ Marije Pietersma, De Pier ‘Laten we ook in de toekomst meer de handen ineenslaan’ Marije Pietersma, De Pier
Back Back Nieuws

‘Laten we ook in de toekomst meer de handen ineenslaan’ Marije Pietersma, De Pier

10 juni 2020

De coronacrisis nadert een nieuw stadium. De opheffing van bepaalde coronamaatregelen betekent ook voor de evenementensector weer wat meer perspectief. De eerste kleine evenementen mogen weer plaatsvinden. Hoe ervaart de evenementenbranche de impact van het coronavirus? Dit keer aan het woord: Marije Pietersma, De Pier Scheveningen.

Hoe kwam het Coronavirus bij jullie binnen?

Het voelde zeer surrealistisch! Nadat wij eind 2014 De Pier uit een faillissement hebben gekocht zijn we non-stop bezig geweest De Pier weer nieuw leven in te blazen en er weer een hotspot van maken waar heel Den Haag en omstreken trots op kan zijn. Het voelde heel onwerkelijk om na bijna 5 jaar de deuren tijdelijk te moeten sluiten.

Wat is het eerste waar jullie mee aan de slag zijn gegaan?

Wij zijn meteen aan de slag gegaan met inventariseren wat we tijdens de sluiting wél konden doen. Het vaste personeel zette meteen de schouders onder de onderhoudswerkzaamheden, wat als bijkomend voordeel had dat het heel goed was voor de teamspirit. Zo is de kok nu onderdeel geworden van het facilitaire team en heeft de administratie het restaurant voorzien van een lik verf. Zelf ben ik met het salesteam bezig geweest met de plannen voor het najaar en 2021. We hebben de hybride events op De Pier uitgewerkt, een nieuw banquetingboek geschreven en ons bezig gehouden het coronaprotocol voor de reguliere bezoekers.

Hoe verliep de intelligente lockdown bij jullie?

Wij hebben op zondag 21 maart 2020 uit eigen initiatief de deuren van De Pier gesloten voor bezoekers. De Pier als gebouw leent zich er helaas iets lastiger voor om bezoekersstromen op gepaste afstand te laten rondbewegen. Op dat moment hadden ook wij net als ieder andere locatie nog geen duidelijke Covid-19 signing en geen speciale eenrichtingslooproutes. Normaliter verwelkomen wij natuurlijk zoveel mogelijk mensen op De Pier, maar op dat moment voelden wij ons er - zowel voor de bezoekers als voor ons personeel. - niet meer goed bij om open te blijven,

Wat betekenen de huidige maatregelen voor jullie?

Natuurlijk hebben wij mooi uitgewerkte plannen met betrekking tot hybride evenementen en 1,5m events. Toch vrees ik dat het type evenementen waarin wij vooral uniek waren er de komende tijd nog niet gaan komen. Deze evenementen worden vaak maanden en soms wel meer dan anderhalf jaar van tevoren gepland en die zijn nu allemaal uit de boeken verdwenen.

Hoe zie je de toekomst van de branche voor je?

Ik zie het iets minder rooskleurig in dan hoe we er tot een aantal maanden geleden bij stonden. Maar wat ik wel zie is dat branchegenoten ontzettend creatief zijn, met nieuwe oplossingen en ideeën komen, en dat het saamhorigheidsgevoel overheerst. Uiteindelijk zal het ook in onze branche weer goedkomen, dankzij alle creatievelingen om ons heen. Daar ben ik van overtuigd!

Zijn jullie betrokken bij bijzondere initiatieven?

De onlinewereld was natuurlijk al sterk, maar heeft naar mijn idee de laatste maanden een grotere maar ook een andere vlucht genomen. Wij hebben de afgelopen maanden mooie ‘grote maar kleine’ producties met minimale personen en middelen gemaakt samen met diverse artiesten. We hebben een boekpresentatie van een hele bekende DJ gehad hier op ons bovendek, diverse streamoptredens van muzikanten en er zitten nog wat bijzondere optredens in de pipeline.

Wil je nog iets kwijt aan je branchegenoten of potentiele opdrachtgevers?

Laten we zoals we nu doen ook in de toekomst meer de handen ineenslaan. Ook in onze branche staan we samen sterk en kunnen we meer winst halen uit gezamenlijke initiatieven. We moeten de dialoog met elkaar gaande houden en gelukkig gebeurt dat nu meer dan ooit.

Door > Mahlee Plekker

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!