Landgoed de Horst: leeromgeving voor iedereenLandgoed de Horst: leeromgeving voor iedereen
Back Back Nieuws

Landgoed de Horst: leeromgeving voor iedereen

17 april 2018

Op Landgoed de Horst staat leren, ontmoeten en verbinden centraal. Dit wordt gefaciliteerd voor bedrijven die een congres, training of vergadering organiseren. Naast het creëren van een leeromgeving laten wij mensen leren via twee participatie initiatieven van de Utrechtse Heuvelrug. De twee projecten op het landgoed zijn: 'Aanstekelijk Tuinieren' en 'Prima Perspectief'.

'Aanstekelijk Tuinieren'

Bij het project 'Aanstekelijk Tuinieren' gaan de deelnemers werkervaring opdoen in de tuin onder begeleiding van tuincoach Jajette en tuincoach Karin. "Het is goed om samen buiten gezellig bezig te zijn, je krijgt waardering voor wat je doet en je voelt je daarna lekker gezond, blijer en voldaan", vertelt Jajette. Op verzoek van de koks van het landgoed gaat de groep groenten en kruiden verbouwen die zij verder verwerken in de keuken. Zoals bijvoorbeeld munt voor in de thee.

'Prima Perspectief'

Het project 'Prima Perspectief' heeft als doel nieuwkomers in de gemeente Utrechtse Heuvelrug een perspectief te bieden door hen mee te laten draaien in de uitvoering van zinvolle activiteiten. Landgoed de Horst biedt een activiteit op de facility-afdeling. Samen met de collega's van Landgoed de Horst zijn zij verantwoordelijk voor al het onderhoud van het landgoed. Op dit moment zijn er twee deelnemers die worden begeleid door coach Manda. Naast de werkervaring krijgen de deelnemers drie keer per week Nederlandse taalles.

Jaarlijks stelt Landgoed de Horst werkplekken beschikbaar voor mensen met een beperking en Wajong'ers. Door te fungeren als ervaringstraject voor langdurig werklozen, vergoten wij hun kans om daarna weer een plek te vinden op de arbeidsmarkt. Ook zijn er zo'n 20 leerlingen en stagiaires werkzaam op Landgoed de Horst. Zij worden intensief begeleid door onze leermeesters op verschillende afdelingen.

Over Landgoed de Horst

Een evenement verdient een locatie die het samenzijn versterkt. Landgoed de Horst faciliteert deze omgeving in de bosrijke omgeving van Driebergen. Het landgoed kan zowel onderdak bieden aan kleine groepen, met specifieke wensen, als aan grote bijeenkomsten en congressen van 80 tot 275 personen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!