Lancering Corona Toolkit voor de evenementenindustrieLancering Corona Toolkit voor de evenementenindustrie
Back Back Nieuws

Lancering Corona Toolkit voor de evenementenindustrie

06 december 2020

De evenementenbranche ligt sinds eind maart grotendeels stil. Om de branche toch weer in beweging te krijgen, zijn diverse platforms en samenwerkingen ontstaan tussen de branche en de overheid. Unlimited Solutions, het innovatie en productontwikkelings-label van Unlimited Productions, introduceert de ‘Corona Toolkit’ voor het organiseren van LIVE evenementen. 

Organiseren van LIVE events

De evenementenbranche heeft voorlopig nog wel even te maken met de social distance regel, COVID19 testen en mogelijke besmettingsrisico’s bij grotere groepen als de anderhalve meter niet wordt gehandhaafd. Als gevolg hiervan introduceert Unlimited Solutions de ‘Corona Toolkit’ voor evenementen. In samenwerking met diverse gerenommeerde bedrijven zijn drie verschillende tools ontwikkeld die het hopelijk sneller en beter mogelijk maken om weer LIVE events te organiseren.

Corona Toolkit voor de evenementenbranche

De toolkit bestaat uit een mix van één: het (automatisch) kunnen optimaliseren van de capaciteit van een eventlocatie, gebaseerd op bezoekerssamenstelling, wensen van de locatie en wetgeving. Daarnaast worden veilige loopstromen geïmplementeerd, door knelpunten ter plekke in kaart te brengen en op te lossen (People Flow). Ten tweede komt er een app en/ of slim armbandje wat door middel van bluetooth het totale gedrag van een grote groep kan monitoren en in kaart kan brengen op het gebied van afstand en duur. Daarbij kan deze tool ook achteraf ingezet worden voor contact tracing als er toch een besmette bezoeker op het evenement blijkt te zijn geweest. Als laatste is er de tool om goedgekeurde sneltesten te kunnen bieden, geïntegreerd via ticketing en te koppelen aan gebruik van de app. Dit zodat de evenementenbranche door middel van deze sneltesten langzaam grote groepen zonder social distance bij elkaar mag laten komen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!