Back Back Locaties

Kroonjuweel van Breda: Grand Theatre is officieel heropend

02 mei 2011

Na een grondige restauratie van 3,5 jaar door Aad Ouborg’s Monumenten Vastgoed is het kroonjuweel van Breda: Grand Theatre op donderdag 28 april officieel heropend. Het multifunctionele gebouw gaat weer een dynamische en prominente plaats in de Bredase samenleving innemen met Hutten Catering als exploitant.

Evenementenlocatie
Grand Theatre openden in 1921 met op het programma toneel- en filmvoorstellingen in dezelfde zaal. Hiermee stond Grand Theatre aan het begin van een cultuurhistorische ontwikkeling. 90 jaar later is het chique theater volledig gerestaureerd en dient het hoofdzakelijk als evenementenlocatie voor een bedrijfsfeest, congres, beurs, zakelijk diner of huwelijksfeest.

Toegevoegde waarde voor Breda
Onder begeleiding van de gastvrouwen op de rode loper, werden de genodigden ontvangen met een glas bubbels. Presentator Frits Sissing opende de feestelijke avond en gaf het woord aan Aad Ouborg, Bob Hutten en burgemeester Van der Velden. De burgemeester benadrukte de toegevoegde waarde van Grand Theatre voor Breda en haar inwoners. Het Trio Tonny Eyk verzorgde de achtergrondmuziek en presenteerde tevens het talent van de toekomst.

Onthulling van het ‘kroonjuweel’
Bandoneonvirtuoos Carel Kraayenhof luisterde het officiële openingsmoment op door de tango ‘Adios Nonino’ te spelen. Vervolgens onthulden Aad Ouborg, Bob Hutten en burgemeester Van der Velden gezamenlijk het ‘kroonjuweel’. Gedurende de avond verzorgde Hutten Catering speciale gerechten middels een walking diner.




Klaar voor de uitdaging

Bert Janssen, Hutten Catering, is verantwoordelijk voor de exploitatie van Grand Theatre en is klaar voor de uitdaging. ‘Ik ben niks anders dan trots om de exploitatie van zo’n prachtig gerestaureerd pand te verzorgen. Het geeft een mooi gevoel.’ Grand Theatre is voor diverse evenementen inzetbaar en beschikt over een Grote Zaal, Kleine Zaal en een Foyer.

Multi-inzetbaar
Inmiddels heeft Grand Theatre al diverse aanvragen voor evenementen binnen gekregen. ‘De locatie is multi-inzetbaar voor zowel particuliere als zakelijke doeleinden. Wat deze locatie zo bijzonder maakt is de geschiedenis, het opvallende in- en exterieur en de culturele functie’, aldus Janssen.

Facts & Figures
De grote zaal met balkon is geschikt vanaf 75 tot 1.000 gasten. De Foyer vanaf 25 tot 125 gasten en de Kleine Zaal is geschikt voor 10 tot 100 gasten. Uiteraard is het aantal gasten geheel afhankelijk van het soort evenement.

Meer informatie over Grand Theatre is te vinden op www.grandtheatrebreda.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!