Krachtenbundeling van de makers van Heineken Experience Krachtenbundeling van de makers van Heineken Experience
Back Back Nieuws

Krachtenbundeling van de makers van Heineken Experience

02 maart 2020

Markus Konings, managing director en grootaandeelhouder van strategisch conceptontwikkelingsbureau Sandenburg Concept Creation, neemt per direct een meerderheidsbelang in DST - het experience bureau. Aandeelhouders en directieleden Renze de Vries en Marcel Goossens blijven aan boord van DST. Konings wordt ceo van de bureaucombinatie.

Beste conceptontwikkelingsbureau van Europa

Markus Konings, ceo Sandenburg concept creation en DST - het experience bureau: ‘Mijn ambitie is om met deze stap uit te groeien tot het beste conceptontwikkelingsbureau van Europa op het gebied van klantbelevenissen, door retailers en merken te helpen om echte, hybride experiences te creëren, waarbij de digitale en fysieke werelden worden geïntegreerd. Hiermee kunnen we waarde creëren voor onze opdrachtgevers.’ Renze de Vries en Marcel Goossens, directie/partners DST – het experience bureau: ‘Experience strategieën zullen de komende 10 jaar nog belangrijker worden. Wij geloven erin dat we met deze krachtenbundeling in de business-tobusiness wereld op directieniveau een stevige gesprekspartner zullen zijn, en voor marketeers van merken een partner met veel ervaring en daadkracht.’ 

Heineken Experience

De liefde tussen de twee bureaus begon in 2000 toen DST in opdracht van Heineken de 1.0 versie ontwikkelde van Heineken Experience . Markus Konings was door Heineken aangesteld als projectleider vanuit Sandenburg concept creation. Heineken Experience - wereldwijd één van de eerste geslaagde voorbeelden van een brand experience - werd na de opening in 2001 officieel uitgeroepen tot de beste attractie van Nederland.

Verhuizing naar Amsterdam

DST en Sandenburg zijn in 2017 vanuit kracht samen kantoorruimte in Amsterdam gaan huren met de verhuizing naar een voormalig pakhuis aan De Ruijterkade. Dat leidde tot een hausse aan nieuwe opdrachtgevers én een intensivering van de samenwerking. Belangrijkste gezamenlijke projecten zijn de ontwikkeling en realisatie in 2018 van VodafoneZiggo Experience Centre in Hoog Catharijne Utrecht, en de opening in december 2019 van Hive , Unilever Foods Innovation Centre op de campus van Wageningen University & Research. Eind 2019 begonnen de eerste verkennende gesprekken tussen beide bureaudirecties. Dat leidde tot het besluit bij Markus Konings en zijn team om per direct een meerderheidsbelang in DST te nemen met een uitruil van aandelen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!