Back Back Nieuws

Kick Off Senior Projects van EuroCollege Hogeschool door Aboutaleb

07 oktober 2010

Burgemeester van Rotterdam, dhr. Ahmed Aboutaleb, opent in Stadhuis de Kick Off van de Senior Projects van EuroCollege Hogeschool. EuroCollege Hogeschool is de oudste particuliere school van Rotterdam.

De Kick Off van de Senior Projects vindt dit jaar plaats op donderdag 7 oktober in het statige Stadhuis aan de Coolsingel en zal officieel geopend worden door de Burgemeester van Rotterdam, dhr A. Aboutaleb.

Real life opdrachten
In het tweede studiejaar leren studenten door middel van het Senior Project, om in de echte praktijk een opdracht of evenement uit te voeren. De school neemt ‘real life’ opdrachten aan uit het bedrijfsleven. Hierbij kan gedacht worden aan o.a. het ABN AMRO World Tennis Tournament, de organisatie van de 4 Mei herdenking te Rotterdam, Grand Gala du Sigar in Grand Hotel Huis ter Duin en het Charity Diner van Sociëteit de Witte. De studenten werken voor echte opdrachtgevers, met echte deadlines, echte stress en echt geld.

Gedurende de Kick Off maken de studenten kennis met hun externe opdrachtgevers. Tevens worden zij geïnspireerd door voordrachten van toonaangevende ondernemers. De heer C. van Leeuwen, grondlegger en eigenaar van The Institute houdt een inspirerende toespraak over Vujà Dé. Daarnaast deelt de heer A. Verheijen, directeur van The Challenge Company, zijn ervaringen uit de evenementenwereld met de studenten. Een belangrijk onderdeel van de Kick Off is de formele benoeming van de voorzitters van de projectgroepen. Deze voorzitters komen voort uit de tweedejaars studenten. Na een strenge sollicitatieprocedure worden zij op deze dag officieel benoemd. Iedere
projectgroep wordt aangestuurd door een voorzitter. De officiële benoeming wordt, de dagvoorafgaand aan de Kick Off, tijdens het voorzittersdiner in restaurant Old Dutch alvast gevierd. De dag wordt afgesloten met een chique borrel op het Stadhuis.
 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!