Back Back Locaties

Kick-off avond Speck Bar & Grill tussen bouwwerkzaamheden door

22 december 2014

‘New kid in town’ restaurant Speck opent begin 2015 haar deuren in Utrecht

Utrecht is vanaf 2015 een restaurant rijker: Speck Bar & Grill. Alle reden voor de restauranteigenaren Kasper en Joris Visser, bekend van Keuken & Deli aan de Oosterkade, om nieuwsgierige Utrechters alvast een kijkje in de keuken te laten nemen. Het nu nog in de steigers staande horecaconcept ging alvast voor één avond open en serveerde een ‘sneak preview’ van haar dry aged signature steak en mooie wijnen. Events proefde mee.

Slager en Speck
Meteen bij binnenkomst in het ruime pand komt ons een geur van gegrild vlees tegemoet. Dat belooft veel goeds. Gasten proeven van het voor hun neus bereide vlees en van achter een borrelbakfiets worden de toekomstige huiswijnen geschonken. Samendrommende mensen doen ons vermoeden dat de avond geopend gaat worden. Initiatiefnemers Kasper en Joris Visser spreken ons toe en vertellen enthousiast over het idee achter Speck. ‘Het restaurant wordt een ode aan het oude slagersvak, met goed, biologisch vlees zoals dry aged steak, huis gemarineerde ribs van de grill, mooie wijnen, Maes pils én een relaxte sfeer.’ De eerder gekozen naam ‘Butcher’ werd na protestgeluiden uit Amsterdamse hoek door de heren vervangen. Niet veel later was de nieuwe naam Speck geboren en konden de heren, zelf ook afkomstig uit een 18-eeuwse slagersfamilie, hun grootse plannen voor het pand aan het Ledig Erf doorgang laten vinden.

De industriële en robuuste materialen die gebruikt gaan worden bij het inrichten van de zaak, gaan ons doen denken aan vergelijkbare zaken in New York en Londen. We zijn benieuwd naar de grote, glazen dry age-kasten die als een eye-cather in het midden van de zaak komen te staan. Dé plek waar het vlees van Groene Slager Gerrit Takke straks 21 dagen huisgerijpt gaat worden. De nog te bouwen vide biedt mogelijkheden voor semi-besloten (zakelijke) borrels of diners, en brengt gasten in ‘hogere Speck-sferen’.

Frisse Mosterd
Na de openingstoost wordt er gepraat, gelachen, geproefd en gedronken. Naarmate de avond verstrijkt zijn wij er steeds meer van overtuigd dat dit concept nog niet eerder in de Utrechtse binnenstad te vinden was. Met een glas rode, Zuid-Afrikaanse Cabernet-Sauvignon in de ene en een bordje dry aged steak in de andere hand, raken we aan de praat met Joris Roovers. Terwijl de steak letterlijk smelt in de mond, vertelt de copywriter ons dat er naast een nieuw horecaconcept ook een ander, nieuw Utrechts initiatief geboren: Frisse Mosterd. Een gratis krant met nieuws en verhalen van jonge, Utrechtse horecaondernemers. Van hun culinaire belevenissen tot vernieuwende horecaconcepten. Roovers, eerder al betrokken bij het Utrechtse Keuken & Deli, heeft de eerste editie van Frisse Mosterd voor zijn rekening genomen. ‘Het idee achter het blaadje? Utrecht op de kaart zetten als een culinaire stad, niet door middel van reclame maar door het vertellen van échte (ondernemers-)verhalen.’ Frisse Mosterd zal een paar keer per jaar uitgegeven worden.

Begin 2015
De heren achter Speck beloven op deze plek een aanwinst voor de Domstad te realiseren. Wij zijn benieuwd en staan te popelen om deze venue én het grote terras ‘volgend jaar’ in volle glorie te kunnen ervaren. Begin 2015 opent Speck Bar & Grill haar deuren en zijn gasten, zakelijke borrelaars, fijnproevers en levensgenieters welkom voor relaxte avond uit, met goed biologisch vlees en zorgvuldig geselecteerde wijnen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!