Kaag en Braassem ontvangt 1800ste deelnemer historische wandelingKaag en Braassem ontvangt 1800ste deelnemer historische wandeling
Back Back Nieuws

Kaag en Braassem ontvangt 1800ste deelnemer historische wandeling

22 augustus 2017

Tijdens de Open Monumentendagen op 9 en 10 september worden er historische wandelingen in Kaag en Braassem. Historisch Museum Oud Alkemade mocht onlangs zelfs de 1800ste deelnemer verwelkomen aan de historische wandeling.

Historische wandelingen Oud Alkemade

Het museum organiseert al vier jaar historische wandelingen langs monumenten en andere bijzondere plekken in de dorpen Oude Wetering en Roelofarendsveen. De 1800ste bezoeker is daarom wel de kers op de taart. 'Daar zijn wij natuurlijk erg trots op, dat dit zo'n succes is geworden', aldus Pieter van Ruiten, een van de gidsen van de wandelingen. Beide wandelingen starten én eindigen bij het museum van de stichting, waarna de wandelaars ook nog het museum kunnen bekijken. Ze krijgen veel positieve reacties. Pieter: 'Mensen leren meer over hun eigen dorp, de wandelingen leven echt. Een enthousiaste verteller vertelt je meer over de dorpen, maar ook de verhalen zelf verbeteren en worden aangevuld door de loop der jaren.'

Tijdens de Open Monumentendagen komt de historie tot leven, tijdens de historische wandelingen van Oud Alkemade. Op zaterdag 9 september loopt men door Roelofarendsveen (aanvang 12.30 uur) en zondag 10 september is de wandeling door Oude Wetering aan de beurt (aanvang 11.30 uur). De zondagswandeling is net op tijd terug voor de opening van de nieuwe tentoonstelling van het museum; 'Grote Gezinnen' (om 14.30 uur, gratis toegang tot het museum).

Historische wandelingen Kaag en Woubrugge

Ook op Kaageiland wordt een historische wandeling georganiseerd op zaterdag 9 september, door Kagenaar Albert Strijk. Hij neemt de deelnemers mee in de historie van dit pittoreske poldereiland.

Kijk voor meer informatie over het gehele actuele programma op www.rondomkaagenbraassem.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!