Jouw event in beeld met een freelance eventfotograaf!Jouw event in beeld met een freelance eventfotograaf!
Back Back Nieuws

Jouw event in beeld met een freelance eventfotograaf!

25 juni 2021

‘Gelukkig hebben we de foto’s nog!’, hoor je vaak na een evenement. Maar wat nou als dat onscherpe foto’s zijn, slechte beelden gemaakt met een smartphone of foto’s van handen, armen, schouders en hoofden die het zicht op de eregast, de keynote speaker of hoofdact van het evenement ontnemen? Dan heb je spijt dat je toch niet die warm aanbevolen eventfotograaf hebt ingehuurd!

Vaak is het vastleggen van een evenement de sluitpost van een evenementbegroting. Maar juist omdat het organiseren van een geslaagd evenement tijd en geld kost, is het des te belangrijk om die effort zo goed mogelijk intern als extern te communiceren. Besparen op goed beeldmateriaal en een eventfotograaf is dus doodzonde!

Deelnemers en bezoekers aan een evenement maken uiteraard honderden foto’s, maar voornamelijk van elkaar of het kleine groepje waarmee ze zijn. Er is niemand die een compleet overzicht heeft van alle gebeurtenissen van een evenement. Een eventfotograaf heeft dat wel!

Freelance fotografen

Eventfotografen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo zijn er de fotografen die met een photobooth op een vaste plek op het evenemententerrein de bezoekers vastleggen, de zogenaamde ‘vrolijke pasfoto’s plus’, je hebt fotografen die met een polaroidcamera de bezoekers vastleggen en de foto’s meegeven, je hebt eventfotografen die zich onopvallend tussen de bezoekers bewegen en alles en iedereen vastleggen, je hebt fotografen die zich meer richten op de optredens tijdens een evenement of op ‘het brede plaatje’. Wat je ook doet, maak vooraf duidelijk je wensen kenbaar met heldere afspraken.

Leg je wensen vast

Een goede freelance eventfotograaf heeft ervaring met diverse soorten evenementen, van bedrijfsfeesten tot festivals tot muziekconcerten. Zij of hij draait de hand niet om voor wisselende omstandigheden zoals de feestverlichting, maar zal voor het beste resultaat daarom wel de volgende zaken met je willen bespreken:

  • Wie of wat moet de fotograaf vastleggen? VIP’s of bezoekers, de medewerkers achter de schermen? Geef duidelijke instructies: detailfoto’s of juist de meer algemene foto’s die de sfeer van het evenement weergeven. Zo voorkom je teleurstellingen achteraf;
  • Geef de fotograaf een draaiboek van het evenement, zodat hij weet waar en wanneer hij de hoogtepunten kan vastleggen. Een vaste contactpersoon voor overleg tijdens het evenement is ook handig;
  • Een ervaren eventfotograaf kan je ook adviseren hoe je als opdrachtgever gebeurtenissen of sprekers tijdens een evenement onder de aandacht brengt;
  • Is er een bepaalde dresscode? Een goede eventfotograaf is ook een soort kameleon die zich aanpast aan de omgeving zodat hij onopvallend spontane foto’s kan maken;
  • Hoeveel tijd heeft een fotograaf om de foto’s aan te leveren? Is het bedijfsevenement op zaterdag en wil je maandag al je medewerkers verrassen met foto’s van het evenement, of heeft de fotograaf ruimer de tijd?
  • Hoe levert de fotograaf de foto’s aan bij de opdrachtgever of zet de fotograaf ze op een voor iedereen te benaderen site online?
  • Van wie zijn de foto’s? Levert de fotograaf ze rechtenvrij?

Kortom, met het inhuren van een freelance eventfotograaf ben je verzekerd van flexibiliteit, kwaliteit, creativiteit en ervaring en daarmee een succesvol beeldverslag van jouw evenement! Ben je er op zoek naar eentje? Neem dan een kijkje op onze Freelancepagina!

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!