Back Back Nieuws

Joost Rigter maakt van een beperking (blind zijn) een succes

24 maart 2011
Op 26-jarige leeftijd kreeg Joost Rigter te horen dat hij een progressieve oogziekte heeft, waardoor hij op dit moment praktisch blind is. Hoewel Joost 80 tot 100 procent arbeidsongeschikt is verklaard, heeft hij inmiddels zijn eigen bedrijf opgestart. Joost geeft workshops bij diverse organisaties of spreekt als motivational speaker.

 

Energieke workshops

De oogziekte Retinitus Pigmentosa zorgt ervoor dat Joost geleidelijk zijn gezichtsvermogen verliest; nu, na 10 jaar, heeft hij nog minimaal zicht, slechts 2%. Door deze ingrijpende ziekte zag Joost zich genoodzaakt om zijn toekomstvisie aan te passen. Na een lange strijd en revalidatieperiode heeft zijn positieve instelling hem gebracht waar hij nu is. Joost leidt creatieve, innovatie maar vooral energieke workshops in samenwerking met Mind Work Productions (coaching- en trainingsbureau) en hij is ambassadeur bij Koninklijke Visio (een landelijk revalidatiecentrum voor slechtziende en blinde mensen). Ook biedt Joost de mogelijkheid voor maatwerk voor elk bedrijf of organisatie.


Acceptatie, Kwetsbaarheid, Durven Doen en Positiviteit

Tijdens zijn workshops in het donker vertelt Joost zijn opmerkelijke levensverhaal. Vier houdingen hebben hem geholpen om van zijn beperkingen een succes te maken; Acceptatie, Kwetsbaarheid, Durven Doen en Positiviteit. Bij elk van deze houdingen doet Joost prikkelende, uitdagende oefeningen die zijn workshops een zeer bijzondere beleving maken. Joost werpt op een spannende, ludieke, confronterende wijze een nieuw licht op beperkingen en mogelijkheden.

 

Een bord vol inspiratie op 26 mei

Op 26 mei a.s. geeft Joost zijn workshop ‘Een bord vol inspiratie’ op open inschrijving in donker restaurant Ctaste te Amsterdam. De workshop is gecombineerd met een lunch in totale duisternis. Mail voor inschrijving of meer informatie naar manon@mindworkproductions.com.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!