Back Back Achter de schermen

Join!forkids geeft invulling aan het onderdeel corporate charity

10 juni 2014

Bedrijven zijn regelmatig op zoek naar geschikte charities, zodat zij in het kader van het MVO beleid invulling kunnen geven aan het steunen van een goed doel. Join!forkids is, met name voor het MKB, een uitgelezen stichting. Deze organisatie creëert concrete kansen voor kinderen in ontwikkelingslanden om hun dromen via opvang en educatie te kunnen realiseren. Een relatief kleine en overzichtelijke stichting waar persoonlijk contact de boventoon voert en directe resultaten meetbaar zijn.

Educatie via kleinschalige organisaties
Oprichtster José Brouwer ontdekte acht jaar geleden, na het maken van een wereldreis, een vurige wens bij zichzelf: ‘Ik heb zoveel schrijnend kinderleed gezien tijdens deze reis en wilde kinderen helpen door opvang en educatie via kleinschalige, particuliere organisaties, zodat deze kinderen ook werkelijk een kans krijgen in deze wereld.’ Er leven nog steeds ongeveer 250 miljoen kinderen die geen enkele kans hebben, die als kleuter moeten overleven op straat, moeten werken op vuilnisbelten en voor wie traumatische ervaringen dagelijkse kost zijn.

‘En toch hebben ook deze kinderen dromen. Over een thuis, een toekomst en een geweldloos en zelfstandig bestaan. Iets wat voor veel van onze Nederlandse kinderen een vanzelfsprekendheid is,’ aldus José.

Praktijkkeurmerk JOINED!
Join!forkids maakt al acht jaar via persoonlijke ontwikkeling en educatie kinderdromen waar. Op dit moment hebben zeven bevlogen Nederlandse wereldverbeteraars, die ter plaatse wonen en werken, een kleinschalige stichting opgericht. Na uitvoerige screening hebben zij van Join!forkids het praktijkkeurmerk JOINED! ontvangen. De Nederlandse initiatiefnemers bieden transparante hulp en creëren een veilige haven voor kinderen die dat nodig hebben, verspreid over de hele wereld.

‘Wij geloven, samen met al onze pro bono medewerkers, in de fantasie en veerkracht van een kind, om te worden wie zij kunnen zijn.’

Strenge criteria, veel betrokkenheid
[afbeelding niet meer beschikbaar]Join!forkids onderscheidt zich door de strenge criteria waaraan de stichtingen moeten voldoen, zoals het uiteindelijk duurzaam en zelfstandig neerzetten van het initiatief: ‘Zij moeten altijd een exit plan hebben, zodat de stichting ook zonder hulp voort kan bestaan en verder kan groeien en ontwikkelen. Zelfredzaamheid en het betrekken van de lokale bevolking bij het werk van de stichting zijn key. Eigenlijk geven we het daarmee cadeau aan de gemeenschap.’ Ook het persoonlijke contact is kenmerkend voor Join!forkids: zo kan de zakelijk partner of de donateur zelf bepalen in hoeverre zij betrokkenheid tonen. Willen zij intensief contact met de organisatie in bijvoorbeeld de Filippijnen, Oeganda, Thailand, Kenia, Indonesië, Honduras of Peru, dan kan dat.

Partnerships
Maar er zijn ook andere mogelijkheden, zoals het aangaan van een partnership. In onze branche is een goed voorbeeld daarvan By Gusto, een cateraar die een eigen koffiemelange heeft samengesteld en waarbij het bedrijf met de verkoop hiervan een percentage van de opbrengst aan Join!forkids doneert.

Voor meer informatie over Join!forkids, partnerships of donaties, kun je terecht bij José Brouwer via jose@joinforkids.org.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!