Johan Cruijff sculptuur bereikt groot publiekJohan Cruijff sculptuur bereikt groot publiek
Back Back Nieuws

Johan Cruijff sculptuur bereikt groot publiek

29 augustus 2017

De animo voor de speciale Johan Cruijff sculptuur is groot. Het beeld, dat onlangs is uitgebracht ter gelegenheid van het twintigjarig jubileum van de Johan Cruyff Foundation, is inmiddels al meer dan duizend keer verkocht. De Cruyff Foundation brengt de beelden in gelimiteerde oplage op de markt in samenwerking met art studio Artihove. De sculptuur wordt in verschillende formaten beschikbaar gesteld aan het grote publiek via www.artihove.nl/cruijffsculptuur. De opbrengst komt grotendeels ten goede aan de Cruyff Foundation.

Kasper Dolberg

Op maandag 21 augustus kreeg 'talent van het jaar' Kasper Dolberg de bijzondere sculptuur uitgereikt tijdens het Voetballer van het Jaar Gala. Deze prijs wordt sinds 2003 uitgereikt aan jonge, talentvolle voetballers. Met de prijs, die bedacht is door Johan Cruijff, krijgt Dolberg de kans om een gebaar te maken richting anderen. De 19-jarige aanvaller van Ajax mag namelijk een Cruyff Court aanleggen op een locatie van zijn keuze.

Honderd jaar topvoetbal

Het beeld werd in 1999 ontwikkeld ter gelegenheid van de Wedstrijd van de eeuw, waarmee honderd jaar topvoetbal in Nederland werd afgesloten, en is nog steeds te bewonderen bij het hoofdkantoor van de KNVB.

Nederlandse historie

De sculptuur, ontworpen door Corry Ammerlaan- Van Niekerk, toont Johan Cruijff die met uitgestrekte arm binnen het veld de lijnen uitzet. De wijzende Johan staat symbool voor de manier waarop Johan op unieke en geheel eigen wijze richting heeft gegeven aan het voetbal en waarop hij Nederlandse historie heeft geschreven. Op een zelfde manier heeft hij 20 jaar geleden ook de koers bepaald voor de Cruyff Foundation, welke nog iedere dag wordt opgevolgd.

Johan Cruyff Foundation

De Johan Cruyff Foundation brengt jeugd vooruit door beweging, waardoor ze samen kunnen spelen en groeien in hun ontwikkeling. Door sport en spel worden kinderen fitter, leren ze met elkaar omgaan en ontwikkelen zij zichzelf. Daarom wil de foundation ze stimuleren om te bewegen met projecten zoals de Cruyff Courts, Schoolplein14 en de sportprojecten voor kinderen met een beperking. Meer informatie: www.cruyff-foundation.org.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!