Back Back Achter de schermen

Joe Pine gaat verder de diepte in met de ‘Multiverse’-theorie

28 januari 2008

High Profile was vorige week aanwezig op Mobile Monday waar Joe Pine zijn nieuwste theorie uit de doeken deed: die van de ‘Multiverse’, waarin hij naast de bekende twee werelden (de fysieke wereld en de virtuele wereld) nog zes werelden bespreekt waar men in de toekomst op verschillende wijze experiences, ervaringen, gebeurtenissen en events kan beleven. Mobile Monday is een driemaandelijks event georganiseerd voor een door voorlopers op het gebied van mobile internet, mobile devices en mobiele technologie (waar in de komende jaren een enorme groei wordt verwacht op het gebied van internettoepassingen en dergelijke).

Joe Pine komt op 10 april om 10:00 uur op de 10de editie van Evenement
spreken over Authenticity en zijn nieuwste theorie ‘The Multiverse’.

[afbeelding niet meer beschikbaar]
Joe Pine wordt kort voor zijn presentatie geïnterviewd door Vincent Everts.

Joe Pine, auteur van de bestsellers Mass Customization, The Experience Economy en zijn nieuwste boek Authenticity, lanceerde in De Rode Hoed voor een groot publiek van ruim vierhonderd personen zijn nieuwste theorie: die van de Multiverse. De Multiverse voegt zes nieuwe werelden toe aan de twee bestaande werelden (de fysieke wereld en de virtuele wereld), waardoor er een sluitend model ontstaat van acht parallel verlopende werelden, die worden uitgeschreven op de drie assen: de horizontale SPACE-as die van virtual (links) naar physical (rechts) gaat, de verticale TIME-as die van no-time (onder) naar time (boven) gaat en de diagonale MATTER-as die van bits (voor) naar atoms (achter) loopt.

De fysieke wereld wordt onderverdeeld in space (physical), time (time) and matter (atoms). De virtuele wereld (als Second Life en World of Warcraft) zitten juist in de tegenovergestelde wereld: die van no space (virtual), no time (no time) and no matter (bits). Pine legt in een uur uit dat er meer tussen hemel en aarde is door combinaties te maken in de andere zes velden: de zes overige werelden waar wij onze gebeurtenissen, events en ervaringen in de toekomst in gaan beleven worden één voor één per wereld uitgelegd.

In overleg met Joe Pine – Can I tape it and publish it all on the internet? ‘Yes, please.’ – hieronder de uitleg van de acht werelden in zeven YouTube filmpjes.

Joe Pine on technology and media en the experience economy.

Joe Pine on technology and media en the experience economy.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!