Back Back Nieuws

JCI houdt Nationale Conventie 2015 in Rotterdam

28 september 2015
Het eerste weekend van oktober is Rotterdam drie dagen lang het podium voor de Nationale Conventie van de Junior Chamber International (JCI). Rond de 600 JCI-leden in de leeftijd 25-40 jaar -nationaal en internationaal- komen naar Rotterdam om nieuwe kansen te creëren, projectervaringen te delen, kennis op te doen en ontwikkeling aan elkaar en anderen te bieden. De Nationale Conventie 2015 wordt georganiseerd door JCI Rotterdam en heeft als thema Rotterdam: Connecting Worlds.

De congres dag zal plaatsvinden in het congrescentrum de Doelen. De uit Turkije afkomstige Wereld President Ismael Haznedar, zal dit jaar vanwege het honderdjarige bestaan van de organisatie één van de aanwezigen zijn. Het programma richt zich op Rotterdams ondernemerschap in alle facetten. Er zijn diverse grote en kleine Rotterdamse ondernemers en bedrijven die lezingen en workshops geven. Zo wordt de keynote verzorgd door Mark Slegers van RotterZwam en zijn er workshops van Damen Shipyards en Symbid. De Rotterdam School of Management (RSM) geeft leiderschapstrainingen en ook het Erasmus Centre of Entrepeneurship komt een trendlezing geven.

Verkleinen afstand arbeidsmarkt
Maatschappelijk thema van de conferentie is het verkleinen van de afstand tot de arbeidsmarkt van jongeren. Er is een thematische workshopstroom, waarin de gemeente Rotterdam en het maatschappelijke JCI project: 1000 kansen, samen optrekken. Daarbij verbindt JCI Rotterdam zich aan het project 'heilige Rotterdamse boontjes' (jonge veelplegers die worden opgeleid tot barista's). Tot slot wordt het initiatief 'de tafel van zeven' ondersteund, waarbij kleurrijke vrouwen door middel van commerciële cateringactiviteiten worden opgeleid om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Over JCI
JCI (Junior Chamber International) is 55 jaar geleden in Nederland opgericht. JCI Nederland maakt deel uit van een wereldwijd netwerk voor persoonlijke ontwikkeling van circa 170.000 ondernemende mensen tot 40 jaar in meer dan 116 landen. Elk JCI-lid deelt de overtuiging dat we onszelf en de wereld om ons heen moeten verbeteren om blijvende positieve verandering te creëren. JCI heeft als non‐gouvernementele organisatie de hoogste adviesstatus bij de Verenigde Naties. JCI heeft in Nederland ruim 2.500 actieve leden in meer dan 100 gemeenten en werkt samen met onder meer Cordaid en het Nederlandse Rode Kruis. Meer informatie is te vinden jci.nl.


Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!