Back Back Nieuws

Jarig DeLaMar viert 50.000 bezoekers in de maand november

28 november 2012
Het DeLaMar Theater in Amsterdam viert vandaag, 28 november, haar 2-jarig bestaan én de resultaten van afgelopen maand. In november bezochten 50.000 mensen de voorstellingen, evenementen en zakelijke verhuringen.

Uitverkochte zalen
Afgelopen weekend, 23, 24 en 25 november, ontving het theater 7000 bezoekers bij 3 voorstellingen 'Hij Gelooft in Mij', Best of IDFA, Paul de Leeuw en de lezing van de toneelbewerking van Nachttrein naar Lissabon. Nog niet eerder was het aantal bezoekers in 1 weekend zo groot. Deze aantallen illustreren de hoge gemiddelde bezetting van de hele maand november. Naast 'Hij Gelooft in Mij' speelden o.a. Racoon, Jandino Asporaat en Pam Ann voor uitverkochte zalen. Ook bij de evenementen zoals de filmpremière van Alles is Familie en bij zakelijke verhuringen van o.a. Randstad kwamen duizenden bezoekers over de vloer.

Daarnaast werden vanwege de enorme belangstelling extra voorstellingen bijgeboekt voor De verleiders, ruim 13.000 mensen bezochten deze voorstelling in het DeLaMar Theater. Na de jubelende recensies is de kaartverkoop voor 'Hij Gelooft in Mij' nu al tot en met mei 2013 geopend. Ook werd er na 9 uitverkochte voorstellingen bijgeboekt voor Circus Kribbe van Freek de Jonge. Alleen voor 6 en 7 januari zijn nog kaarten te krijgen.

Vertrouwen voor de toekomst
‘Ik ben ontzettend tevreden met de resultaten van afgelopen periode. Het DeLaMar Theater is nu 2 jaar geopend en het lijkt wel of steeds meer publiek ons weet te vinden. De kaartverkoopcijfers zijn uiteraard fantastisch voor ons theater, maar belangrijker is misschien nog wel om avond na avond zoveel bezoekers verwonderd het theater uit te zien lopen. Het geeft veel vertrouwen voor de toekomst en ik verheug me dan ook op al die mooie voorstellingen en evenementen in de rest van het seizoen.’ Edwin van Balken, directeur DeLaMar Theater

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!