Introductie Koninklijke GIG op KoningsdagIntroductie Koninklijke GIG op Koningsdag
Back Back Nieuws

Introductie Koninklijke GIG op Koningsdag

26 april 2023

Een Amsterdams familiebedrijf, Amerikaanse inspiratie en een vliegende start ondanks de pandemie. GiG Hard Seltzer timmert dit festivalseizoen hard aan de weg met een in Nederland relatief nieuw drankje. Millennials en Gen Z lopen weg met Hard Seltzer als alternatief voor bier of wijn. Het combineert bruiswater met 4 à 5% alcohol en fruitaroma. In de Verenigde Staten veroverde het in slechts vier jaar tijd de markt, in ons land verwacht GiG Hard Seltzer een vergelijkbare trend. Op Koningsdag 2023 wordt het festivalseizoen afgetrapt met de introductie van de Koninklijke GiG: een verfrissende Hard Seltzer met sinaasappelsmaak. Het drankje wordt die dag exclusief geserveerd, van bootfeestjes op de gracht tot verschillende toonaangevende festivals in het land. 

Royal GiG

Broers Max (26) en Bob (29) Ponsen zijn de mannen achter GiG Hard Seltzer. Het idee ontstond in 2020, tijdens de pandemie, toen Max in Boston woonde vanwege zijn roeicarrière en studie Finance. Max zag Hard Seltzer daar in no time de markt overnemen. Eenmaal terug in Amsterdam lanceerde hij samen met zijn broer, die net zijn Bachelor Bedrijfskunde had afgerond, zijn eigen merk. Nu, drie jaar later, is GiG Hard Seltzer de grootste onafhankelijke en zelfstandige producent in ons land. Naar verwachting gaan er dit jaar zo’n vijf miljoen blikjes GiG over de toonbank. Op Koningsdag wordt de Koninklijke GiG gelanceerd op Loveland van Oranje in Amsterdam, Free your Mind in Arnhem en Breda, op Kingsland in Amsterdam, Rotterdam en Groningen en is tevens verkrijgbaar bij Helden van Oranje in Groningen. 

Uitgelezen kans

Bob Ponsen: ‘Mijn broer en ik zijn ervan overtuigd dat GiG de populairste drank onder Millennials en Gen Z gaat worden. Het komende festivalseizoen is een uitgelezen kans om GiG Hard Seltzer onder de aandacht te brengen. Een kans die normaal gesproken alleen voor grote corporates is weggelegd, maar het is geweldig om te zien dat festivalorganisatoren de drank omarmen. Hard Seltzer is verfrissend en koud in blik op z’n best – en juist dat is op festivals heel handig. Koeling is geen probleem en je hebt geen bekers nodig!’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!