Introdans start seizoen in EusebiuskerkIntrodans start seizoen in Eusebiuskerk
Back Back Nieuws

Introdans start seizoen in Eusebiuskerk

21 augustus 2020

Na lange tijd danst Introdans weer live voor publiek. Als eerste voorstelling brengt het gezelschap vanaf 17 september 2020 in de Eusebiuskerk een nieuwe creatie van Regina van Berkel. Sustained resonance ging maandag 17 augustus in de verkoop en ruim twee dagen later waren alle 14 voorstellingen al uitverkocht. In oktober en november volgen theatertournees van de voorstelling AMAZING ASIA en FANTASIA.

Wereldpremière sustained resonance

Met sustained resonance creëert Van Berkel een dansinstallatie voor 33 dansers van Introdans, uitgevoerd in een markant en imponerend monument in het centrum van Arnhem. Het Van Dingstee kwartet verzorgt live de muziek. Door de coronacrisis gaf artistiek directeur Roel Voorintholt het artistieke programma van Introdans een nieuwe invulling. Hij vond in de Eusebius een inspirerende maar vooral ook praktische locatie, één die de dansers én het publiek veel ruimte geeft. De eerste repetitieperiode kwam tot stand via videobellen. In juni startten de repetities in kleine groepen en op afstand in de studio’s van Introdans. De Nederlandse, in Duitsland woonachtige Regina van Berkel was de afgelopen jaren al twee keer te gast bij Introdans. Van Berkel maakt nu voor het eerst een nieuwe creatie voor Introdans: sustained resonance. Hierna maakt Van Berkel een theaterversie die onderdeel is van het programma AMAZING ASIA (te zien vanaf oktober).

AMAZING ASIA en FANTASIA

Introdans volgt de richtlijnen van het RIVM. Om dit te garanderen worden AMAZING ASIA en FANTASIA compacter dan normaal en bevatten deze voorstellingen geen pauze. Hierdoor kan Introdans meerdere keren per dag dansen, zodat er voldoende kaarten beschikbaar zijn. AMAZING ASIA bestaat uit de theaterversie van sustained resonance en het indrukwekkende ballet Kaash van de choreograaf Akram Khan. In FANTASIA is onder andere het humoristische ballet WHIM, fractured fairytale te zien, waarbij de meesterlijke timing van Alexander Ekman meteen opvalt. Introdans danste dit ballet afgelopen jaar ook in de voorstelling GEK GEZICHT. Maar door de coronacrisis was deze voorstelling maar twee keer te zien. Dus tijdens FANTASIA komt deze geweldige choreografie in de herkansing.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!